Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Piatra Neamț, România au avut loc evenimente cultural-artistice dedicate Zilelor Chișinăului

   1217

Primăria Municipiului Chișinău informează că timp de 3 zile la Piatra -Neamț, România au avut loc două evenimente cultural-artistice: Festivalul „Neamț Art Festival" și „Zilele Chișinăului la Piatra Neamț".  

Activitățile desfășurate în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț au fost organizate pentru promovarea patrimoniului cultural și valorificarea imaginii Chișinăului.

Astfel, în perioada 2-4 septembrie 2022, locuitorii din Piatra Neamț au savurat din muzica de calitate, în cadrul spectacolelor prezentate de artiști consacrați din Municipiul Chișinău.

În Piața Libertății din Piatra Neamț, în prima zi a festivalului, a evoluat Orchestra municipală de cameră „Camerata CHIȘINĂU", în frunte cu maestrul Mihai Amihalachioaie. De asemenea, au încântat publicul cu prestația lor și trupa „Brio Sonores", soprana Mariana Bulicanu și interpreta Aliona Triboi.

În cea de-a doua zi a evenimentului, consacrată Zilelor Chișinăului la Piatra Neamț, a avut loc un concert de muzică academică din creația Maestrului Eugen DOGA, prezentat de Orchestra municipală de cameră „Camerata CHIȘINĂU", în frunte cu dirijorul Mihai Amihalachioaie, unde au mai evoluat „Brio Sonores", Mariana Bulicanu și Aliona Triboi.

Duminică, evenimentele dedicate Zilelor Chișinăului la Piatra Neamț, au culminat cu audiția imnului Chișinăului, interpretat de „Brio Sonores" și Mariana Bulicanu, împreună cu Orchestra municipală de cameră „Camerata CHIȘINĂU".

E de menționat că în acest an, activități dedicate Zilelor Chișinăului, au fost organizate în orașele Buzău, Vaslui, Alba Iulia, Suceava și Botoșani din România.