Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chişinău va fi construită o Uzină de prelucrare a deşeurilor

   2698

Actualmente se efectuează lucrările de proiectare a Uzinei de prelucrare a deşeurilor menajere din Chişinău, iar deja în primăvara anului viitor ar putea începe şi lucrările de construcţie a obiectivului, în cazul în care instituţiile responsabile vor aviza pozitiv proiectul respectiv. Despre aceastaa anunţat în cadrul unei conferinţe de presă viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu. 
La rândul său, viceprimarul municipiului Vladimir Coteţ a informat că potrivit contractului semnat între Primăria Chişinău şi Compania italiană „Engineering Consulting” SRL, uzina de prelucrare a deşeurilor din capitală urmează a fi construită în termen de 20 luni. Proiectul obiectivului prevede prelucrarea a 400 tone de deşeuri zilnic. Potrivit lui Vladimir Coteţ, actualmente Chişinăul depozitează deşeurile la gunoiştea din satul Ţânţăreni, Anenii Noi, iar contractul în acest sens expiră la data de 31 decembrie 2010.

Consiliul municipal Chişinău a aprobat în lina septembrie a.c. proiectul privind construcţia Uzinei de prelucrare a deşeurilor menajere, iar investiţiile în acest sens vor fi de circa 200 milioane Euro. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău