Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău se desfășoară Săptămâna Națională a Voluntariatului

   1796

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 03 - 10 octombrie 2021, în capitală se desfășoară Săptămâna Națională a Voluntariatului. Evenimentul are loc sub genericul ,,Schimbarea începe cu voluntariatul" și este organizat de Centrul municipal de tineret Chișinău din cadrul Direcției generale educație, tineret și sport.

Programul evenimentelor conține multiple activități în care voluntarii vor face schimb de bune practici între instituțiile care implică tinerii în astfel de acțiuni. De asemenea, pe parcursul acestei săptămâni vor fi organizate discuții publice, instruiri, sesiuni de informare, acțiuni de salubrizare, vizite de lucru, excursii etc.

Pe lângă activitățile menționate, va fi organizat un maraton al Voluntarilor, unde participanții pot realiza o acțiune de voluntariat. Doritorii de a participa la maraton, urmează să completeze un formular Google, până pe data de 08 octombrie a.c.

Totodată, celor mai activi voluntari și organizații de tineret le vor fi conferite diplome de merit din partea Primăriei Chișinău, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității.  

În context, Primarul General, Ion Ceban a mulțumit tinerilor pentru participarea  activă în diverse activități la nivelul municipiului Chișinău, inclusiv pentru aportul adus în perioada pandemică pentru ajutorarea persoanelor defavorizate.

Edilul a ținut să menționeze că Primăria Chișinău elaborează Strategia de dezvoltare a sectorului de tineret, document important care va transpune viziunea orașului pentru dezvoltarea sectorului de tineret și punerea în aplicare a principiilor și direcțiilor prioritare, fiind elaborat în concordanță cu principalele priorități, strategii și programe în domeniu la nivel internațional, național și local.

Menționăm că în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului este promovat activismul civic în rândul tinerilor, precum și alte acțiuni care vin să valorifice potențialul celor implicați în diverse activități de voluntariat.