Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău s-a desfășurat cea de-a doua acțiune de salubrizare cu participarea comunității

   2863

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 2700 de persoane au participat sâmbătă, 03 octombrie 2020, la acțiunea municipală de salubrizare „MAREA CURĂȚENIE", care s-a desfășurat pe teritoriul capitalei.

Astfel, serviciile municipale de profil, simpli cetățeni, elevi, studenți, reprezentanții sectorului asociativ și public, au participat la acțiuni de salubrizare a parcurilor, zonelor verzi, curților de blocuri și a instituțiilor publice din sectoare, fiind evacuate 33 curse de deșeuri menajere și vegetație.

De asemenea, angajații Aparatului Primăriei, cabinetul Primarului, viceprimarii, șefii de direcții, dar și voluntari au salubrizat zona verde și malurile albiei lacului din preajma complexului „Muzeul Satului", din sectorul Botanica. La acțiune a participat și președintele Igor Dodon.

În context, primarul general, Ion Ceban, a mulțumit cetățenilor pentru implicare și efortul depus în cadrul acțiunii de salubrizare, pentru a avea un oraș curat către Hramul Orașului Chișinău.

„Le sunt recunoscători tuturor celor care au reacționat pozitiv și s-au alăturat acțiunilor municipalități pentru a aduce schimbarea în zonele verzi ale capitalei. Faptul că astăzi în toate sectoarele s-au mobilizat mii de oameni este un indicator, care ne arată că cetățenii sunt implicați și le pasă de orașul în care locuim", a menționat edilul capitalei.

Evenimentul de astăzi este cea de-a doua acțiune cu participarea comunității, în cadrul Campaniei municipale de salubrizare de toamnă. Pentru sâmbăta viitoare, 10 octombrie, a.c., este planificată acțiunea de salubrizare și amenajare a curților de blocuri. Ulterior va fi inițiată și o acțiune de plantare a arborilor și arbuștilor în oraș.