Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chişinău a fost inaugurat primul infochioşc turistic

   2093

Lângă sediul Primăriei Chişinău, pe str. Vlaicu Pârcălab, a fost inaugurat primul infochioşc turistic din R. Moldova. 
Informatorul turistic digital reprezintă un panou electronic care combină tehnologii de ultimă generaţie în comunicaţii, sisteme video în timp real şi internet în sistem WiFi şi permite utilizatorului să acceseze informaţii ce ţin de cazări servicii, timp liber, evenimente, gastronomie. Informaţie este accesibilă în limba română, dar şi în limbile de circulaţie internaţională – engleză, franceză, germană. De asemenea, utilizatorii se pot folosi de telefonul ataşat infochioşcului, pentru a contacta unităţile înscrise în programul aparatului. 
Scopul principal al proiectului este promovarea serviciilor turistice din Chişinău. Chioşcul informaţional a fost instalat în baza unui parteneriat public privat între Primărie şi un agent economic. 
Primarul general al municipiului, Dorin Chirtoacă, a declarat că noul mijloc de informare este o mică parte a ceea ce înseamnă infrastructură turistică, acea ramură pe care R. Moldova trebuie s-o construiască şi să o dezvolte. 
Pe viitor, se planifică instalarea unor astfel de infochioşcuri şi în alte zone ale Chişinăului, inclusiv la Aeroport şi Gări. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău