Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La 14 noiembrie se marchează Ziua Mondială a Diabetului

   2200

Sâmbătă, 14 noiembrie a.c., între orele 12.00 – 18.00, în incinta Sălii cu Orgă din Chişinău, va avea loc comunicarea publică Prevenirea  diabetului prin educaţie . În cadrul acţiunii, se vor oferi gratis: consultaţii de specialişti în domeniu, se va aface testarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea greutăţii corpului, determinarea compoziţiei corporale – ţesutului adipos din corp, se vor oferi gratuit glucometrici pentru diabetici şi dulciuri pentru diabetici. 
Evenimentul se va încheia cu un recital susţinut de Geta Burlacu. Intrarea este gratis. Acţiunea este organizată de Asociaţia „Prodiab”, cu susţinerea Primăriei Chişinău. 
Numărul total al pacienţilor afectaţi de diabet zaharat în municipiul Chişinău a atins cifra de 11301, dintre care 2379 de pacienţi se află la tratament cu insulină. În toate instituţiile medicale municipale există „Şcoala diabeticului”. 
Astăzi, 7 la sută din populaţia adultă din lume este afectată de diabet zaharat. La fiecare 10 secunde, în lume, o persoană moare de diabet. La fiecare 30 de secunde, în lume are loc amputarea membrelor inferioare din cauza diabetului. Un număr mare de pacienţi află că au suferă de diabet în urma intervenţiilor chirurgicale. În fiecare an, numărul diabeticilor creşte cu 3 la sută. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău