Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Jumătate din cazurile problematice provocate de ploi și vântul puternic din 27-28 martie au fost remediate

   899

Primăria Municipiului Chișinău informează că din cele cca 90 de cazuri problematice provocate de ploile și vântul puternic din 27-28 martie, a.c., pe teritoriul capitalei, jumătate au fost remediate de către serviciile gospodărești municipale, cu implicarea după caz a IGSU, a operatorilor de electricitate și de comunicații, a primăriilor suburbane, iar restul sunt în lucru.

Cele mai multe din cazurile enunțate se referă la prăbușiri de arbori și crengi rupte, soldate cu blocare de drum, a acceselor în instituții, în curți de bloc, piloni sau conductori rupți, cabluri la sol, desprinderea fragmentelor de acoperiș etc.

De asemenea, informăm că cca 30 de substații de alimentare cu electricitate de pe teritoriul municipiului Chișinău au fost afectate în urma vântului și ploilor de marți, dar și multe fire rupte și piloni doborâți, în urma prăbușirii arborilor. ÎM REI „Lumteh” este în proces de evaluare și remediere a problemelor pe parcursul zilei de astăzi.

Noaptea trecută s-a lucrat la restabilirea rețelei de curent electric în unele curți afectate. Totodată, în scopul evitării incidentelor în rândul cetățenilor, pe anumite sectoare nu a fost reconectat iluminatul, activitățile respective urmând a fi executate pe parcursul zilei de astăzi, după înlăturarea tuturor pericolelor.

Pe partea de drumuri, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” lucrează la restabilirea zecilor de indicatoare rutiere care au fost deteriorate în ultimele 2 zile.