Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întreg fondul locativ din Chişinău a fost conectat la agentul termic

   2543

În conformitate cu indicaţia primarului general Dorin Chirtoacă, până la această oră la reţeaua de agent termic a fost racordat întreg fondul locativ din municipiul Chişinău, iar toţi consumatorii din oraş primesc deja căldură. Agentul termic este livrat conform graficului de temperaturi. 
În prezent, serviciile municipale de comun cu gestionarii fondului locativ lucrează la înlăturarea aerului din sistem. Primăria Chişinău se adresează către consumatori ca în caz de apariţie a unor probleme legate de calitatea agentului termic, să informeze despre aceasta gestionarii fondului locativ, se are în vedere Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL), Asociaţiile Proprietarilor de Locuinţe Private (APLP) sau Cooperativele de Construcţie a Locuinţelor (CCL). Dacă problemele legate de calitatea agentului termic nu vor fi soluţionate operativ, locuitorii oraşului vor sesiza acest lucru Dispeceratului Central Municipal , la următoarele numere de telefon: 22-22-67, 22-26-04 sau 21-25-03.  
În anul curent, sezonul de termoficare în Chişinău a început la 19 octombrie a.c. Iniţial au fost conectate la reţeaua centralizată de încălzire toate obiectivele de menire socială din municipiu, adică grădiniţele, instituţiile de învăţământ şi cele medicale. În procesul de conectare la reţeaua de agent termic nu au fost înregistrate avarii care să pună în pericol asigurarea cu căldură a blocurilor de locuinţă, cu excepţia a câtorva cazuri nesemnificative. 
Tariful la energia termică livrată de SA „Termocom” pentru consumatorii din Chişinău în sezonul de încălzire 2009 – 2010 va rămâne de 540 lei pentru o gicacalorie. Primăria va continua practica iniţiată în anul 2008 de acordare a compensaţiilor nominative la încălzire persoanelor socialmente vulnerabile. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău