Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale pentru întreținerea drumurilor și combaterea poleiului – 28.01.2023

   1016

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale specializate au intervenit pe parcursul nopții trecute și dimineața, pentru combaterea poleiului pe străzi, trotuare și în curțile de blocuri.

Astfel, echipele Î.M. Regia „Exdrupo” au asigurat circulația rutieră pe drumurile municipale, prin acțiuni de prevenire și combatere a poleiului. Pe unele artere s-a intervenit repetat, spre dimineață.

Au fost executate lucrări de profil pe toate arterele principale și pe unele secundare, drumuri în pantă, pe poduri și pe accesele spre suburbii, în procesul tehnologic fiind antrenate 20 de autospeciale, care au împrăștiat 474 tone de material antiderapant.

La această oră, pe drumurile publice se circulă în condiții normale, iar zone cu probleme nu au fost identificate. 

Acțiunile de patrulare și monitorizare a stării drumurilor vor continua pe parcursul zilei de sâmbătă, urmând a fi prelucrate drumurile secundare.

De asemenea, Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit de la ora 02:00, cu antrenarea a 49 de utilaje speciale și 384 lucrători de igienă. În procesul de lucru a fost utilizată o cantitate de 88 tone de material antiderapant.

Circulaţia pietonilor pe trotuarele publice este asigurată.