Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intensificarea relațiilor de cooperare cu Ambasada Chinei în Republica Moldova

   1083

În contextul dezvoltării relațiilor de cooperare cu Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, un grup de funcționari ai Primăriei Chișinău, au participat în perioada 22 februarie - 7 martie 2023, în orașele Beijing și Fuzhou la seminare tematice organizate cu suportul Ministerului Comerțului al Republicii Chineze.

Evenimentul a întrunit 194 de delegați ai autorităților centrale și locale din 27 de țări în curs de dezvoltare. Principalele subiectele ale seminarelor la care au participat reprezentanții Primăriei Chișinău s-au referit la Asistența pentru dezvoltarea internațională a țărilor în curs de dezvoltare și practicile de reducere a sărăciei în cadrul inițiativei de dezvoltare globală.

De asemenea, reprezentanții municipalității au participat la ateliere de lucru și efectuat vizite pe teren la instituții de învățământ și centre tehnologice printre care: Zhongguancun Sports Frontier Technology Innovation Center (or. Beijing), Yanqing District, Lipao Village, (or. Beijing), Fuyao Technology Industry Group (or. Fuzhou), Fujian Agriculture and Forestry University (or. Fuzhou).

Pe această cale, suntem recunoscători pentru inițiativa Ambasadei Republicii Populare Chineze la dezvoltarea relațiilor de colaborare în diverse domenii de interes comun.