Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Instruirea specialiștilor din cadrul Direcției Generale pentru protecția Drepturilor Copilului pe aspecte referitor la îmbunătățirea relațiilor familiale pentru părinții separați (aflați în divorț)

Instruirea specialiștilor din cadrul Direcției Generale pentru protecția Drepturilor Copilului pe aspecte referitor la îmbunătățirea relațiilor familiale pentru părinții separați (aflați în divorț)

   738

Primăria Municipiului Chișinău informează că 25 de angajați ai Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului (DGPDC), psihologi din Centre de zi pentru copii în situație de risc, psihologi din cadrul DGPDC, juriști din sectoare, șefi DPDC de sector etc. participă la un seminar de instruire în cadrul Proiectului de asistență tehnică „Consolidarea sistemului de protecție a copilului, inclusiv a serviciilor sociale adresate copiilor”, implementat de municipalitate, prin intermediul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, cu suportul UNICEF.

Marți a fost lansat Programul de îmbunătățire a relațiilor familiale pentru părinții separați (aflați în divorț). La eveniment a fost prezentă viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici.

În cele trei zile de instruire, formatorii vor prezenta participanților diverse subiecte referitor la impactul divorțului asupra foștilor parteneri și a copiilor, tehnicile utilizate de specialiști pentru intervenția pe cazuri de separare și divorț, asistența și intervenția psihologică în contextul subiectului enunțat, relațiile de atașament părinte-copil, elementele importante în relația de co-parenting etc.

Această instruire se desfășoară în contextul implementării unui ciclu de 12 programe de instruire în cadrul Proiectului de asistență tehnică „Consolidarea sistemului de protecție a copilului, inclusiv a serviciilor sociale adresate copiilor”, implementat de Primăria Municipiului Chișinău prin Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, cu suportul UNICEF.

Programele sunt elaborate și livrate de către Asociația Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale. Instruirea are loc în cadrul unui contract de achiziții publice.