Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Închiderea proiectului „Basarabia salută Bucovina”

   824

Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu Municipiul Suceava, prin Consiliul Local al Municipiului Suceava, Municipiul Chișinău, prin Consiliul Local al Municipiului Chișinău, orașul Cricova, prin Consiliul Local al orașului Cricova, Raionul Soroca, prin Consiliul Raional Soroca, Raionul Sîngerei, prin Consiliul Raional Rîșcani, Raionul Ștefan-Vodă, prin Consiliul Raional Ștefan-Vodă, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina, a finalizat implementarea proiectului „Basarabia salută Bucovina", realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, în cadrul Programului „Cultură".

Obiectivul general al proiectului „Basarabia salută Bucovina" a constat în organizarea și realizarea unui eveniment de susținere a tradițiilor și obiceiurilor din Republica Moldova.

Proiectul răspunde nevoilor identificate în cadrul cooperării cu partenerii din Republica Moldova, urmărind promovarea tradițiilor culturale și transferul între generații a valorilor de ordin cultural.

Activitatea principală a proiectului a constat în organizarea, la Suceava, a unui eveniment de promovare culturală a Basarabiei care, pe parcursul a trei zile, a oferit oportunitatea prezentării tezaurului cultural al Republicii Moldova prin intermediul unui târg al meșterilor populari, desfășurat în perioada: 19-21 august 2022, la Muzeul Satului Bucovinean, al teatrului, prin susținerea de către actorii teatrului SATIRISCUS „I. L. Caragiale" din Chișinău, în data de 20 august 2022, a piesei „Fără pijamale"după Mawby Green și Ed Feilbert, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec" Suceava a unui spectacol susținut de maestrul Eugen Doga și „Orchestra municipală de muzică populară condusă de frații Advahov" din Chișinău la Cetatea de Scaun a Sucevei, în data de 21 august 2022.

Valoarea finanțării nerambursabile acordate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova este în sumă de 137.639,40 lei.