Încadrarea temporară în procesul educațional municipal a copiilor refugiaților ucraineni

   1085

Primăria municipiului Chișinău informează că 213 copii care provin din familii ale refugiaților din Ucraina au fost înscriși temporar în instituțiile preșcolare din capitală pe parcursul săptămânii trecute (11-15 aprilie 2022). Totodată, 613 copii au fost încadrați temporar în 49 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și II.   

Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative săptămânale a serviciilor Primăriei de către Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport.

Potrivit sursei citate, pe parcursul săptămânii precedente, în învățământul extrașcolar au fost încadrați 121 de copii din familiile refugiate. Totodată, 17 cadre didactice au desfășurat activități educaționale cu 72 de minori refugiați, inclusiv în centrele de plasament temporar de profil. Alți 30 de copii au beneficiat de activități în cadrul școlilor sportive din Chișinău.

Centrul Psiho-socio-pedagogic municipal a acordat suport specializat la 87 de refugiați, inclusiv consilieri individuale și recomandări.

În aceeași perioadă, au fost depuse 19 solicitări de încadrare în câmpul muncii în instituțiile educaționale municipale, iar în rezultat 3 persoane au fost angajate, inclusiv un profesor de educație fizică și 2 educatori.