Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea terenului de sport multifuncțional al Liceului Teoretic „A. I. Cuza”

   403

Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri a fost inaugurat oficial terenul de sport multifuncțional al Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, astfel fiind continuate investițiile în infrastructura sportivă a instituțiilor educaționale din cartierul Poșta Veche al capitalei.

Pe noul stadion, elevii vor putea desfășura orele de sport, activități extrașcolare de profil, inclusiv joc de fotbal, baschet, volei și rugby.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a reiterat suportul Primăriei Chișinău pentru sport și pentru sănătatea tinerii generații, menționând că acest teren a fost inaugurat într-o perioadă potrivită, ținând cont că în aceste zile se desfășoară Campionatul European de Fotbal.

Totodată, edilul a mulțumit cadrelor didactice, antrenorilor, reprezentanților FMF și UEFA, care au contribuit la îndeplinirea acestui obiectiv, dar și la alte proiecte de acest gen, realizate împreună în instituțiile educaționale din Chișinău.

Terenurile sportive deschise la grădinițele și școlile din oraș, inclusiv în cadrul proiectului realizat de Primăria Chișinău și Federația Moldovenească de Fotbal - „Fotbal în Școli”, fac parte dintr-un plan amplu al municipalității în vederea îmbunătățirii infrastructurii educaționale și pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Inaugurarea noului  stadion al LT „Alexandru Ioan Cuza” vine după ce în anul 2020, din bugetul municipal au fost investiți 12 milioane de lei, pentru construcția blocului cu sală de sport și sală festivă.

La LT „Alexandru Ioan Cuza” își fac studiile 1179 de elevi, organizați în 43 de clase, inclusiv una cu profil sportiv.