Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În decurs de 48 ore, întreg fondul locativ va fi conectat la agentul termic

   2247

În cadrul şedinţei operative de la Primărie, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat conducerii SA „Termocom” ca în decurs de 48 de ore să finalizeze procesul de conectare a oraşului la agentul termic, astfel încât toate blocurile locative să fie încălzite. Concomitent, serviciile municipale şi Societatea „Termocom” îşi vor intensifica acţiunile de colectare a datoriilor pentru consumul de agent termic, Dorin Chirtoacă precizând că trebuie să se lucreze în particular cu datornicii. 
De asemenea, Dorin Chirtoacă a menţionat că nivelul de achitare a consumului de căldură în cadrul fondului municipal este mai mare decât în fondul de locuinţe gestionat de Asociaţiile Proprietarilor de Locuinţe Private. În context, edilul capitalei a precizat că situaţia creată impune revizuirea mecanismului de formare a APLP-urilor, dar şi cel al sancţiunilor pentru neachitarea datoriilor. 
Potrivit viceprimarului Vlad Coteţ, până acum au fost conectate la încălzire blocurile locative care nu au avut datorii pentru consumul de agent termic, dar şi toate grădiniţele, spitalele şi instituţiile de învăţământ din municipiu. 
Referindu-se la acest subiect, directorul Întreprinderii „Apă-Canal Chişinău”, Consantin Becciev a informat că 2 cazangerii ale societăţii, care livrează agent termic, sunt deconectate, din cauza datoriilor pentru consumul de gaze naturale. Situaţia e cauzată de faptul că tariful pentru agentul termic livrat de „Apă-Canal” a rămas neschimbat, de 233 lei pentru o gicacalorie. Potrivit primarului de Chişinău, primăria se va implica din nou pentru soluţionarea acestei probleme. 
Tariful la energia termică livrată de SA „Termocom” pentru consumatorii din Chişinău în sezonul de încălzire 2009 – 2010 va rămâne de 540 lei pentru o gicacalorie. Primăria va solicita Consiliului municipal Chişinău să aprobe prelungirea dosarelor depuse în anul trecut pentru acordarea compensaţiilor nominative la încălzire. Persoanele care în anul trecut nu au beneficiat de compensaţii pentru consumul de agent termic, dar au un venit mediul lunar mai mic de 1450 lei, pot perfecta dosarul şi depune actele pentru a primi ajutor financiar din partea Primăriei. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău