Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chişinău ar putea fi deschisă o piaţă pentru producătorii autohtoni

   2084

Primarul general al municipiului, Dorin Chirtoacă, s-a pronunţat pentru deschiderea în Chişinău a unei pieţe destinată exclusiv producătorilor autohtoni. În cursul şedinţei operative de la Primărie, edilul capitalei a menţionat că asemenea solicitări au venit din partea locuitorilor oraşului, dar şi din partea producătorilor agricoli din suburbiile municipiului. 
Dorin Chirtoacă a spus că Primăria Chişinău trebuie să stabilească un mecanism prin care doar producătorul autohton să aibă acces în această piaţă. Potrivit primarului general, astfel cumpărătorul ar putea face diferenţa, precum că în această piaţă se comercializează doar produse moldoveneşti. În plus, s-ar crea condiţii favorabile producătorilor autohtoni. 
Referindu-se la subiect, Vladimir Nirca, director al Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, a precizat că ideea deschiderii unei asemenea pieţi este binevenită. Responsabilul a opinat că pentru realizarea acestei idei trebuie creată o întreprindere municipală, care să gestioneze piaţa. Şi Vlad Modârcă, arhitect-şerf al oraşului Chişinău, a susţinut ideea creării unei pieţi destinată producătorului autohton, în acest sens urmând a fi examinată posibilitatea alocării unul lot de teren.  
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău