Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Gala Premiilor de debut în literatură 2022 ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”

   955

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a desfășurat marți Gala Premiilor pentru debut în literatură, ediția 2022, acțiune dedicată ilustrului scriitor și enciclopedist, patronul spiritual al instituției, Bogdan Petriceicu Hasdeu (născut la 26.02.1838). 

La eveniment a fost prezentă viceprimarul Angela Cutasevici, bibliotecari, scriitori și critici literari, dar și autorii nominalizați.

Concursul „Debut în literatură 2022”  susține misiunea Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, de a monitoriza tot ceea ce apare nou în lumea literară, dialoghează cu scriitorii contemporani și le propune o platformă de afirmare, iar cititorilor – un spațiu de lectură și reflecții, întâlniri cu autorii preferați.

Un juriu profesionist a evaluat volumele de debut, care au fost publicate în perioada: ianuarie-decembrie 2022, la 3 genuri literare: poezie, proză și critică literară.

La concurs au putut participa persoane cu vârsta de până la 47 de ani.

La final a fost prezentată colecția designer-ului autohton, Corina Hamureac, în care predomină cele două simboluri incluse în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial – covorul național și mărțișorul.