Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Expoziție de desene „Copiii pentru Pace” în incinta Primăriei Chișinău

   1437

Joi, 23 februarie 2023, de la ora 11:00, în incinta Primăria municipiului Chișinău va fi deschisă expoziția de artă „Copiii pentru pace”, cu peste 1000 de desene și picturi ale elevilor de la instituțiilor de învățământ din capitală, inclusiv ale copiilor din centrele de plasament pentru refugiați.

Având în vedere faptul că Moldova este țara care a găzduit cel mai mare număr de refugiați ucraineni, municipalitatea consideră important să ne exprimăm, o dată în plus, prin intermediul talentului și creativității copiilor noștri, solidaritatea cu poporul ucrainean, dar și să lansăm un apel pentru Pace.

Evenimentul va întruni circa 100 de invitați, printre care reprezentanți ai corpului diplomatic, ai organizațiilor internaționale, ai mediului academic și ai companiilor care au susținut eforturile APL Chișinău în acordarea ajutorului pentru refugiații din Ucraina.

Cele mai reușite lucrări din cadrul expoziției vor fi dăruite oficialităților prezente la eveniment.

Tot joi, în semn de solidaritate față de vecinii noștri care trăiesc drama războiului, un șir de edificii din capitală: Muzeul de istorie a Orașului Chișinău (Turnul de Apă), Porțile Sfinte (Arcul de Triumf) și mai multe elemente din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” și de pe aleea din bd. Grigore Vieru, vor fi iluminate în culorile Drapelului de Stat al Ucrainei (23-24 februarie 2023).