Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Edilul capitalei a avut o întrevedere cu Primarul orașului Tev Aviv

   999

Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu omologul său de la Tel Aviv, Ron Huldai. Cei doi edili au discutat despre proiectele municipale, dezvoltarea orașului, programele pe care le implementează Chișinăul, precum și despre situația actuală în care se află Republica Moldova și capitala.

Un alt aspect al dialogului dintre părți a fost gestionarea crizei refugiaților, iar în context, Ion Ceban a mulțumit pentru suportul oferit Primăriei Chișinău în acea perioadă, dar și în perioada COVID, precum și pentru expertiză în mai multe domenii.

Primarul General a invitat administrația orașului Tel Aviv la Chișinău, pentru a participa la evenimentele dedicate comemorării victimelor Holocaustului și cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la Pogromul din Chișinău.

Tot în cadrul vizitei oficiale în Israel, Ion Ceban, împreună cu delegația municipală s-a întâlnit cu Robert Singer, fondator al mai multor platforme sociale, economice, ex-Președinte al Congresului Mondial al Evreilor. 

Aici au fost abordate subiecte cu privire la proiectele ce pot fi implementate la Chișinău: pentru copiii cu autism, cele legate de asistența complexă pentru minorii internați în instituțiile de sănătate, având în vedere că municipalitatea este interesată de proiecte inovative, care sunt implementate în prezent în întreaga lume.

Ion Ceban a ținută să remarce că acest domeniu este unul dintre cele mai sensibile și necesare de la noi, iar pentru îmbunătățirea situației sunt necesare noi colaborări și programe, pentru diverse categorii de copii.

În context, Primarul General a lansat invitația la Forumul social, pe care îl va organiza municipalitatea în luna mai, curent, pentru prezentarea celor mai bune idei în domeniul de referință.