Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă: Tariful la încălzire va rămâne neschimbat

   1948

Tariful la energia termică livrată de SA „Termocom” pentru consumatorii din Chişinău în sezonul de încălzire 2009 – 2010 va rămâne de 540 lei pentru o gicacalorie. Despre aceasta a anunţat în cadrul şedinţei operative  primarul general al municipiului, Dorin Chirtoacă. 
Şeful administraţiei capitalei a menţionat că, în situaţia actuală, întreprinderile furnizoare de agent termic ar trebui să-şi revadă politica tarifară şi să-şi optimizeze cheltuielile, astfel încât să-şi asigure funcţionalitatea, dar şi să presteze un serviciu calitativ şi la un preţ echitabil în raport cu cetăţenii oraşului. Dorin Chirtoacă a informat că, şi în acest an, persoanele socialmente vulnerabile din municipiu vor beneficia de compensaţii pentru achitarea energiei termice, în conformitate cu regulamentul aprobat de Consiliul municipal Chişinău în anul trecut. 
În acest context, viceprimarul de Chişinău Vlad Coteţ a spus că fondul locativ este pregătit în întregime pentru sezonul rece. La fel, şi  SA „Termocom” este pregătit din punct de vedere tehnic pentru începerea sezonului de încălzire. Vlad Coteţ a precizat că, în câteva zile, se vor încheia şi lucrările de reparaţie a fondului locativ şi a acoperişurilor. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău