Deschiderea taberelor de vară cu sejur de zi din municipiul Chișinău, în sezonul estival 2023

   1489

Primăria Municipiului Chișinău informează că începând din 05 iunie 2023 își încep activitatea cele 14 centre care găzduiesc taberele cu sejur de zi pentru copii din capitală. Aici se vor odihni 1305 elevi. De asemenea, pe 6 și 7 iunie vor fi deschise cele 3 tabere constante din afara orașului, gestionate de municipalitate: „Alunelul”, „Poienița Veselă” și „Cireșarii”,  unde se vor odihni peste 6400 de elevi.

Pentru odihna copiilor din acest an, APL Chișinău a prevăzut peste 33 milioane de lei.

Informații în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative săptămânale de către Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS).

Pentru obținerea biletelor în taberele constante, părinții urmează să se adreseze în instituțiile de învățământ unde își fac studiile copii. Părinții vor achita doar 20% din costul biletului – 700 lei.

De asemenea, informăm că pe parcursul lunii iunie, a. c., DGETS va desfășura un șir de activități pentru elevi, în comun cu alte subdiviziuni ale Primăriei. Astfel, informăm că vor fi organizate tabere pentru copii în cadrul centrelor extrașcolare, în școlile sportive etc. Mai multe detalii – pe pagina web extrascolar.md.