Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Declarații de presă a Primarului General, Ion Ceban privind situația de la S.A. „Apă-Canal Chișinău” la data de 02.02.2023

   277

Primarul General, Ion Ceban, a făcut joi o adresare către cetățenii orașului și către agenții economici, de a-și face rezerve de apă, deoarece există riscul de deconectare a S.A. „Apă-Canal Chișinău” (ACC) de la sursa de energie electrică.

Furnizorul de apă a acumulat datorii la achitarea către furnizori, inclusiv „Premier Energy” S.A. din cauza că tariful actual pentru apă și canalizare nu acoperă toate cheltuielile suportate lunar de întreprindere.

Edilul capitalei a mai menționat că distribuitorul de energie electrică a început deconectarea unor obiective ale ACC, deoarece termenul de achitare a datoriilor ACC către „Premier Energy” a expirat pe 1 februarie, a.c.

Autoritățile municipale declară că pentru problema ACC există 2 soluții: ajustarea tarifului pentru apă și canalizare, care ar permite funcționarea întreprinderii fără a acumula datorii sau intervenția Guvernului.

De asemenea, autoritățile municipale sunt în căutare de soluții cu distribuitorul de energie electrică pentru depășirea situației create. 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Citeste cu voce textul selectat WAY Linkuri WAY