Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Declaraţie de şedere privind participarea la alegeri

   2294

În conformitate cu art. 39 alin (2) din Codul electoral al Republicii Molodva, cetăţenii cu drept de vot care, după ultima participare la alegeri, şi-au schimbat locul de şedere, sunt în drept, cel târziu cu 32 de zile înainte de data alegerilor (până la 26 iunie 2009, inclusiv, în cazul alegerilor anticipate), să-şi declare locul nou de şedere la organul administraţiei publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători în secţia de votare corespunzător locului şederii.
Declaraţia privind locul de şedere în aria municipiului Chişinău poate fi depusă la preturile de sector şi primăriile oraşelor, satelor (comunelor) din componenţa municipiului Chişinău până la data de 26 iunie 2009, inclusiv . În legătură cu aceasta, pe parcursul săptămânii curente preturile de sector vor avea un program extins de lucru:

Preturile sectoarelor Centru, Botanica şi Buiucani - 20.00.

Pretura sectorului Ciocana îşi va prelungi programul până la ora 19.00.

Pretura Râşcani va activa până la ora 18.30.  

Până la data de 22 iunie 2009, 344 de persoane cu drept de vot şi-au declarat locul nou de şedere la preturile de sector din municipiul Chişinău. Acestea fiind înscrise în listele de alegători în secţiile de votare, corespunzător locului de şedere.


Model de Declaraţie de şedere
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău