Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Consultări publice asupra proiectului bugetului municipal Chișinău 2024 cu consilierii municipali din cadrul fracțiunii Partidului Politic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

(Video) Consultări publice asupra proiectului bugetului municipal Chișinău 2024 cu consilierii municipali din cadrul fracțiunii Partidului Politic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

   553

 Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri, 19 iunie 2024 au avut loc consultări publice asupra proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipiului Chișinău pe anul 2024”, cu participarea aleșilor locali din cadrul fracțiunii Partidului Socialiștilor, cu experți, sectorul asociativ, activiști civici, precum și cu cetățenii din sectorul Ciocana.

Proiectul de buget municipal Chișinău a fost prezentat de către viceprimarul Olga Ursu și Olesea Pșenițchi, șefa Direcției Generale Finanțe.

Veniturile generale ale bugetului municipal pentru anul 2024 se estimează în sumă de 7,56 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 8,2 miliarde de lei.

Discuțiile asupra proiectului de buget 2024 cu aleșii locali din fracțiunea Partidului Socialiștilor s-au axat pe subiecte privind achiziționarea unităților de transport public, funcționarea grupelor cu program prelungit în instituțiile de învățământ general, ajutor la plata agentului termic în perioada rece, susținerea tinerilor specialiști care activează în educație și în domeniul sănătății, pentru ajutor la plata chiriei locuinței, veniturile obținute din vânzarea terenurilor la licitații, alocarea surselor financiar pentru reactualizarea Planului Urbanistic General, alocațiile pentru sectorul de tineret etc.

Solicitările venite din partea cetățenilor în timpul consultărilor desfășurate la Pretura Ciocana s-au referit la asigurarea cu transport public a cartierelor din sector, reparația parcurilor, a drumurilor și a curților de bloc, construirea rețelelor de canalizare, reparația terenurilor de sport etc.

Viceprimarul Olga Ursu a promis că toate solicitările enunțate de cetățeni vor fi transmise subdiviziunilor de resort pentru examinare.

Pentru joi, 20 iunie 2024, sunt prevăzute consultări pe proiectul de buget 2024 cu reprezentanții fracțiunii Partidului Politic „Mișcarea Alternativă Națională”, a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Partidul Politic „Partidul Nostru”, Partidul Politic „Renaștere”, dar și cu cetățenii orașului, asociații profesionale, sectorul asociativ, activiști civici și alte părți interesate care activează în sectorul Buiucani.

Propunerile venite din partea participanților la dezbateri vor fi analizate și sistematizate, iar dacă se vor dovedi a fi relevante și fezabile vor fi integrate în proiectul final.

Îndemnăm toate părțile interesate să analizeze proiectul de buget, să participe la consultări până la data de 21 iunie 2024 și să expedieze propuneri până la data indicată, pe adresa de email: elena.bragaru.dgf@cmc.md.