Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Consultări publice asupra proiectului bugetului municipal Chișinău 2024 cu consilierii municipali din cadrul fracțiunii Partidului Politic „Acțiune și Solidaritate” și Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”

(Video) Consultări publice asupra proiectului bugetului municipal Chișinău 2024 cu consilierii municipali din cadrul fracțiunii Partidului Politic „Acțiune și Solidaritate” și Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”

   626

Primăria Municipiului Chișinău informează că marți, 18 iunie 2024 au avut loc consultări publice asupra proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipiului Chișinău pe anul 2024”, cu participarea aleșilor locali din cadrul fracțiunii Partidului Politic Acțiune și Solidaritate, ai Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, precum și cu experți în domeniu, asociații profesionale, sectorul asociativ, activiști civici și cetățenii din sectorul Botanica.

Proiectul de buget municipal Chișinău a fost prezentat de către viceprimarul Olga Ursu și Olesea Pșenițchi, șefa Direcției Generale Finanțe.

Veniturile generale ale bugetului municipal pentru anul 2024 se estimează în sumă de 7,56 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 8,2 miliarde de lei.

Precizăm că pentru miercuri, 19 iunie 2024 sunt prevăzute consultări pe proiectul de buget 2024 cu reprezentanții fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și cu experți în domeniu, asociații profesionale, sectorul asociativ, activiști civici și alte părți interesate care activează în sectorul Ciocana.

Consultările asupra proiectului de buget 2024 sunt desfășurate în toate sectoarele orașului, în incinta Preturilor de sector și la sediul Primăriei Chișinău, unde sunt invitate părțile interesate.

Toate propunerile venite din partea participanților la dezbateri vor fi analizate și sistematizate, iar dacă se vor dovedi a fi relevante și fezabile vor fi integrate în proiectul final.

Îndemnăm toate părțile interesate să analizeze proiectul de buget, să participe la consultări până la data de 21 iunie 2024 și să expedieze propuneri până la data indicată, pe adresa de email: elena.bragaru.dgf@cmc.md.