Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Conducerea Primăriei Chișinău l-a comemorat pe Mihai Eminescu la 135 de ani de la trecerea în nemurire

   621

Conducerea Primăriei Municipiului Chișinău, viceprimarii: Olga Ursu, Angela Cutasevici și Irina Gutnic, alături de pretorii de sector, șefi de direcții generale și de întreprinderi municipale, au depus flori sâmbătă la monumentul lui Mihai Eminescu din scuarul Teatrului Naţional, dar şi la bustul de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, comemorând astfel 135 de ani de la trecerea în nemurire a Luceafărului literaturii noastre.

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că e de datoria generațiilor noastre de a-i aduce un omagiu lui Mihai Eminescu, poetul nepereche, care ne-a definit ca identitate națională, care a elogiat prin scrierile sale valorile umane: mama, neamul, tradițiile, natura și spiritualitatea.

Totodată, viceprimarul a reiterat invitația Primăriei Chișinău pentru locuitorii și oaspeții capitalei, de a participa la spectacolul muzical-poetic dedicat lui Mihai Eminescu, cu genericul „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată”, programat pentru ora 18:00, în scuarul „Mihai Eminescu”, unde va fi prezentă opera Poetului, prin recitaluri, muzică și piese de teatru.

La rândul său, viceprimarul Irina Gutnic a declarat că Eminescu trebuie să fie elogiat mereu, pentru întreaga sa operă literară, lăsată drept moștenire generațiilor de azi, pentru a servi drept sursă de inspirație oamenilor de cultură și artă, dar și pentru a înțelege realitățile din societate.

Elogierea Poetului la Chișinău este un prilej de a cinsti oamenii de artă, de a reflecta asupra destinului culturii și a patrimoniului național.