Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Un grup de 16 persoane au depus jurământul la Primărie, pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

   1426

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de 16 de persoane care domiciliază în Municipiul Chișinău au depus vineri jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat la Primăria Chișinău, în prezența viceprimarului Angela Cutasevici și a reprezentanților administrației publice locale.

Persoanele care au obținut cetățenia moldovenească sunt originare din Ucraina, Federația Rusă, Belarus, Kazahstan, Azerbaidjan, Turcia, Regatul Hașemit al Iordaniei și Republica Arabă Siriană. Totodată, alte 2 persoane au redobândit cetățenia statului nostru.

După depunerea jurământului de credință Republicii Moldova, Angela Cutasevici a venit cu un mesaj de felicitare pentru cei prezenți. Viceprimarul i-a îndemnat pe noii cetățeni să fie activi, să respecte legile statului și să participe împreună cu întreaga comunitate la dezvoltarea și prosperarea întregii republici și a municipiului Chișinău.

E de menționat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.