Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Poetul Iulian Filip, la cea de-a 75-a aniversare!

   854

Primăria municipiului Chişinău adresează sincere felicitări cu ocazia celei de-a 75-a aniversare a maestrului Iulian FILIP, poet, prozator, dramaturg, folclorist, publicist, grafician, doctor în filologie, conferenţiar cercetător, membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi România, membru al UNITEM, membru al Uniunii Jurnaliştilor. 

În context, Primarul General, Ion Ceban, i-a transmis poetului cele mai sincere urări de sănătate, bucurii și pace în suflet, alături de cei dragi.

„Cu o deosebită plăcere adresez felicitări cu ocazia zilei de naştere poetului, scriitorului, dramaturgului şi folcloristului, Iulian FILIP, care împlinește astăzi 75 ani. Mulțumim pentru dedicație și implicare la dezvoltarea domeniului culturii și susținerea multiplelor proiecte. La fel, îmi exprim recunoștința și pentru contribuția pe care ați avut-o în calitate de șef al Direcției municipale de cultură.”, a conchis edilul capitalei.

Iulian Filip s-a născut în 1948, în satul Sofia, raionul Drochia. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii de Stat „A. Russo” din Bălţi. După absolvirea Universității, a fost doctorand (1970-1974), cercetător științific (1974-1985) la sectorul folclor al Secției de etnografie și studiul artelor de la Academia de Științe din Republica Moldova, iar în perioada 1990-2006 a activat în funcţia de șef al Direcției cultură a Primăriei Chișinău.

La Mulți Ani, Maestre!