Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul, în pregătire către Sărbătorile de Paşti

   2350

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a solicitat serviciilor municipale să-şi concentreze eforturile astfel ca până la Sfintele Sărbători de Paşti să asigure la nivelul corespunzător salubrizarea şi amenajarea oraşului. Edilul Chişinăului a menţionat în acest sens cimitirele şi teritoriul adiacent bisericilor. În lucrări urmează să se implice agenţii economici şi gestionarii fondului locativ. 
De asemenea, Dorin Chirtoacă s-a pronunţat pentru optimizarea circulaţiei transportului public, pe întreg parcursul Sărbătorilor de Paşti. În acelaşi timp, Direcţia generală transport va asigura şi curăţenia în transportul public municipal de pasageri. 
Pe parcursul săptămânii curente, serviciile responsabile vor finaliza şi lucrările de văruire a copacilor şi vopsire a băncilor din parcurile municipiului. 
În context, referindu-se la alte probleme ce ţin de pregătirea Chişinăului către sărbători, primarul general a afirmat că municipalitatea va consulta cu feţele bisericeşti necesitatea aprinderii pe străzi a luminilor de sărbătoare în seara de Paşti, când în capitală va fi adus Focul Sfânt, pentru a evita posibilele interpretări eronate. 
Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău