Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul e pregătit pentru iarnă

   2253

Serviciile municipale au elaborat un plan de intervenţie pentru curăţarea arterelor de circulaţie din Chişinău în caz de ninsori. După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie Veaceslav Ţerna, director al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Primăria Chişinău a procurat material antiderapant, iar tehnica a fost deja pregătită pentru activitatea pe timpul iernii. 
Primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat că experienţa anilor precedenţi arată că este posibil deszăpezirea străzilor timp de o noapte, în condiţiile unor ninsori abundente. În context, primarul de Chişinău a solicitat coordonarea activităţilor tuturor serviciilor de resort, pentru a reuşi în termeni rezonabili deszăpezirea atât a străzilor principale, cât şi a căilor de acces în interiorul cartierelor. 
De asemenea, Dorin Chirtoacă a cerut preturilor de sector să elaboreze o schemă integrată pentru intervenţia serviciilor respective, dar şi modul în care va fi redirecţionat ajutorul spre suburbii. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău