Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ceremonia de premiere a echipelor învingătoare în cadrul turneului de fotbal „Chișinăul de Seară”

   1145

Primăria Municipiului Chișinău informează că 21 de echipe învingătoare în cadrul turneului de fotbal „Chișinăul de Seară”, desfășurat în perioada: ianuarie-martie 2023, au fost premiate în cadrul unei ceremonii speciale, la care a participat Primarul General, Ion Ceban.

Laureații la categoriile: Seniori, Juniori şi Copii au fost răsplătiți cu premii băneşti, cupe de învingători, medalii şi diplome.

Premianții au fost selectați din 91 de echipe participante la competiții, peste 2000 de copii, cu vârste de la 10 la 16 ani, majoritatea din municipiul Chișinău, dar și din Ialoveni, Strășeni și Criuleni.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că autoritățile municipale acordă o atenție sporită domeniului sportului, astfel că, doar pentru anul 2023, din bugetul municipal au fost alocați peste 20 de milioane de lei pentru dezvoltarea sportului, inclusiv 5 milioane de lei pentru proiecte cofinanțate.

Totodată amintim că, în mai multe şcoli din capitală au fost deschide şi clase specializate cu profil fotbal.

„Suntem mândri de tinerii care practică sportul, pentru a fi mai puternici, pentru perseverență, spirit de echipă şi devin cei mai buni în domeniul ales, devin campioni. Fiecare copil este un învingător pentru părintele său, care investeşte în cel mic, pentru a deveni un cetățean destoinic, un membru activ al societății, spre binele comunității, al municipiului Chișinău și al statului Republica Moldova”.  

De asemenea, edilul capitalei a mulțumit și antrenorilor care depun mult suflet pentru a descoperi calitățile deosebite și personalitatea fiecărui copil și pentru a-i ghida spre culmile unde doresc să ajungă.

Evenimentul a fost organizat de Primărie, în comun cu Federaţia de Fotbal a municipiului Chișinău.