Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Campania de salubrizare de primăvară

   3426

Până la 16 aprilie, autorităţile municipale vor organiza în fiecare sâmbătă campanii de salubrizare a oraşului, astfel ca până la Ziua Naţională de Salubrizare să fie curăţată cea mai mare parte a teritoriului municipiului. Primăria Chişinău mizează pe implicarea activă a voluntarilor, a elevilor, studenţilor, dar şi a cetăţenilor.

Luni în cadrul şedinţei serviciilor municipale, primarul general Dorin Chirtoacă a apreciat faptul că la acţiunea de salubrizare de sâmbăta trecută, alături de voluntari şi ostaşii ai Armatei Naţionale, au participat şi mulţi copii, acest fapt, potrivit edililor, contribuind la formarea culturii ecologice a cetăţenilor. „Şi atunci când vor creşte mari, copiii vor şti că nu trebuie să arunce gunoiul la întâmplare", a mai spus Dorin Chirtoacă.

La 18 martie, salubrizarea zonelor de odihnă a fost organizată în toate cele 5 sectoare  ale capitalei, la curăţenie ieşind circa 600 persoane, a precizat Galina Leahu, şef-adjunct al Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi. Potrivit sursei citate, cea mai mare implicare în acest sens a fost în parcul „Valea Trandafirilor" din sectorul Botanica. 

Dacă populaţia municipiului este invitată să participe la salubrizarea oraşului sâmbăta, serviciile municipale de profil (Regia Locativă, Regia „Autosalubrizare", „Exdrupo") sunt implicate în acest gen de lucrări pe parcursul întregii săptămâni, prin salubrizarea drumurilor şi trotuarelor după perioada de iarnă, lichidarea gunoiştilor ilegale, amenajarea curţilor de bloc, salubrizarea platformelor  de acumulare  a deşeurilor etc.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău