Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Camerele de acumulare a deşeurilor cu evacuare manuală vor fi închise

   2626

Camerele de acumulare a deşeurilor cu evacuare manuală din blocurile unde din motive tehnice nu pot fi instalate containere, vor fi închise şi se va trece la evacuarea mecanizată a gunoiului. O dispoziţie în acest sens a semnat primarul general Dorin Chirtoacă, ca măsură de ameliorare a stării sanitare a municipiului Chişinău. 
Până la închiderea camerelor respective şi trecerea la evacuarea mecanizată a deşeurilor menajere, serviciile municipale de resort vor dezinfecta tuburile şi camerele existente de acumulare a deşeurilor şi vor salubriza subsolurile blocurilor locative. De asemenea, în camerele şi subsolurile respective vor fi efectuate lucrări de deratizare, de către reprezentanţii Centrului municipal de medicină preventivă. 
Pentru trecerea la evacuarea mecanizată a deşeurilor, până la 1 septembrie a.c. vor fi amenajate terenuri sau platouri adiacente blocurilor locative, unde vor fi instalate containere noi. Până la această dată, vor fi lărgite şi căile de acces spre aceste platouri. Măsurile luate vor permite eficientizarea deratizării, una dintre cauzele majore ale problemei fiind tocmai prezenţa permanentă a deşeurilor pe podeaua camerelor de gunoi. 
Actualmente în Chişinău sunt 92 de blocuri locative unde evacuarea deşeurilor menajere se efectuează manual. Evacuarea manuală are loc ca urmare a faptului că aceste blocuri, atunci când au fost proiectate şi construite, acum 20 – 30 ani, nu au fost prevăzute cu spaţii pentru amplasarea containerelor de gunoi.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău