Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” lansează Programul estival „Provocarea Verii”, ediția a IV-a

   1351

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada iunie-iulie 2022, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" se va desfășura o nouă ediție a Programului estival „Provocarea verii" 2022, ediția a IV-a.

Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și12 ani sunt invitați să participe la diverse ateliere și evenimente de lectură, cunoaștere, învățare, în cadrul inițiativei „Provocarea verii".

Acest program provoacă copiii să petreacă vara interesant, interactiv, cognitiv și dinamic, în ture câte două săptămâni,  în fiecare zi, între 10:00 și 13:00, de luni până vineri, la biblioteca din cartier, una din cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu".

Programul estival este gratuit, iar condiția este ca cei mici să fie înregistrați în prealabil la una din filialele din cartierul unde locuiește copilul.

Genericul ediției 2022, Redescoperim biblioteca!, va genera interes și va atrage spre cele 27 de filiale mai mulți copii din mun. Chișinău, dar și copii refugiați din Ucraina, care vor avea șansa să descopere oferta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu", prin explorări creative ale colecțiilor de carte, ateliere de scriere creativă și creare de cărți electronice, cărți în formă de benzi desenate, rebusuri, precum și animații ludice.

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 1 iunie, pe str. Eugen Doga nr. 4, ora 15:00, fiind dedicat Zilei Internaționale a Copilului și Anului Aniversar de 145 de ani ai Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”.

Lansarea este inclusă în agenda Spectacolului muzical-coregrafic cu genericul „Fluturi cu cireșe la ureche", organizat de Direcția Cultură a Primăriei mun. Chișinău.

Contact: Secția Dezvoltare Servicii, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu", mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148,  tel. 022 22 11 86, www.hasdeu.md.