Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Automobilele Primăriei şi Consiliului municipal Chişinău, puse sub sechestru

   2223

Săptămâna trecută, Departamentul de executare al Ministerului Justiţiei a pus sechestru pe 10 automobile ale Primăriei şi Consiliului municipal Chişinău. Sechestrul a fost aplicat ca echivalentul sumei de 16 mln. lei.  
Potrivit Dianei Gurschi, şef al Direcţiei Asistenţă Juridică a Primăriei, măsura a fost aplicată din cauza neexecutării de către municipalitate a unor hotărâri judecătoreşti privind obligarea autorităţilor locale de a aloca spaţiu locativ unor categorii de cetăţeni. 
În consecinţă, mijloacele de transport puse sub sechestru nu vor putea fi înstrăinate şi nu vor putea părăsi teritoriul R. Moldova până la achitarea celor 16 mln lei. Şefa Direcţiei Asistenţă Juridică a mai menţionat că anterior a fost aplicat sechestru de 10 mln pe conturile unei subdiviziuni a municipalităţii.
În context, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că valoarea totală a celor 10 maşini nu depăşeşte 100 mii euro, iar sechestrul aplicat este 10 ori mai mare decât preţul real al automobilelor.
Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău