Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ajutoare financiare victimelor atentatului din 14 octombrie a.c.

   2203

Până astâzi, încă 5 persoane care au avut de suferit în urma exploziei unei grenade în Piaţa Marii Adunări Naţionale la 14 octombrie a.c. rămân spitalizate. După cum a informat în cadrul şedinţei operative directorul interimar al Direcţiei Sănătăţii, Luminiţa Suveică, în următoarele zile aceştia vor fi externaţi, deoarece starea sănătăţii este bună şi nu prezintă careva pericole. De asemenea, celorlalte victime li se acordă în continuare asistenţă psihologică în cadrul instituţiilor specializate. 
Potrivit iniţiativei primarului general, Primăria Chişinău a înregistrat 22 de cereri privind acordarea ajutoarelor materiale persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei unei grenade, din contul Fondului de rezervă. Până acum, au fost perfectate 17 dosare, iar alte 5 se află în proces de perfecţionare, iar la următoarea şedinţă a Fondului de rezervă această chestiune va fi examinată. În total, în urma exploziei produse în cadrul menifestărilor consacrate Hramului Oraşului, au avut de suferit 42 de persoane, dintre care 25 au fost spitalizate. 
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat contactarea tuturor persoanelor care au avut de suferit, pentru a putea beneficia de ajutor material. De asemenea, edilul capitalei a cerut ca Direcţia Sănătăţii să monitorizeze starea sănătăţii tinerilor internaţi în spital. 
În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă a solicitat o informaţie amplă Comisariatului General de Poliţie despre celelalte 5 cazuri de infracţiuni cu grenadă, produse în anul 2009. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău