Pagina oficială a Municipiului Chișinău

1 iunie – Ziua Internaţională a Copiilor

   3173

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor, luni, 1 iunie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” se va desfăşura un program de muzică, dans, folclor, cu participarea elevilor de la şcoli, licee şi centrele de creaţie pentru copii din municipiul Chişinău. În deschiderea programului de divertisment (ora 11.00) vor participa Aura şi Georgeta Voinovan. 


Cu începere de la ora 18.00 vor veni la întâlnirea cu copii personajele din poveşti: Lupul, Vrăjitoarele, Zâna cea bună, Pinocchio, arlechini, clovni şi alţii.


De asemenea, Ştefănel Răşcovan, Alexandru Manciu,  Natalia Barbu, trupele „Acord”, "Catharsis" vor susţine recitaluri, vor acorda autografe şi vor răspunde la întrebările copiilor.


Pretura sectorului Buiucani va organiza un spectacol de sărbătoare în sala mare a Preturii unde vor participa circa 400 de copii, printre care şi copii din familii socialmente vulnerabile. De asemenea va fi organizată o masă de caritate şi se vor împărţi cadouri copiilor invalizi.


Direcţia municipală pentru protecţia copilului organizează o masa rotundă   „Rolul Administraţiei Publice Locale şi a societăţii civile în asigurarea respectării drepturilor copilului”. (Ora 15.00, sala rotundă a Primăriei).


Duminică, 31 mai, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, cu începere de la ora 9.30, vor fi organizate jocuri sportiv-distractive pentru copii: basket, aruncarea cupotcoava, minigolf etc.