• vezi mai mult
  Construcţia blocurilor de locuințe din programul „Prima Casă”   
  Lucrări de construcţii îndeplinite la „Prima Casă”   
  Construcţia blocurilor locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă"   
  Construcţia complexelor locative din programul municipal ipotecar Prima Casă   
 • Prima   /  Prima Casă  /  Lucrări de construcţie executate la blocurile locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă”

  Lucrări de construcţie executate la blocurile locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă”

   26.05.2014    3728 Accesări     18  

  Primăria mun. Chişinău şi Î.M. „Direcţia Construcţii Capitale" informează beneficiarii programului municipal ipotecar „Prima Casă" că pe şantierele blocurilor locative incluse în program realizarea lucrărilor de construcţii este într-un stadiu avansat (anexa 1).

  Prin urmare, pentru blocurile 1, 2 şi 3 din str. Ghioceilor, 2 (sect. Buiucani) s-au executat lucrările:

  • Ridicarea pereţilor de rezistenţă pentru nivelul 11, zidirea pereţilor exteriori la nivelul 7 şi înălţarea coloanelor pentru nivelul 12 (blocul 1, 1a);
  • Instalarea ferestrelor cu geamuri, construcţia pereţilor interiori (blocul 2);
  • Trasarea şi construcţia reţelelor inginereşti (blocul 2);
  • Înălţarea coloanelor pentru nivelul 12, ridicarea pereţilor de rezistenţă pentru nivelul 12, zidirea pereţilor exteriori la nivelul 12 (blocul 3);
  • Instalarea ferestrelor cu geamuri, construcţia pereţilor interiori (blocul 3).

  Complexul locativ „Academia" din stradela Studenţilor, 17 (sect. Rîşcani) este înalţat în proporţie de 60% (bloc 1B), au fost construite coloanele pentru nivelul 12, ridicate 11 nivele din structura de rezistenţă a imobilului şi aplicată zidăria de la nivelul 1.

  Anunţăm persoanele interesate în achiziţia unui imobil atât de pe piaţa primară (ofertele locative incluse în program), cât şi de pe piaţa secundară (orice locuinţă data în exploatare din municipiu), că pot accesa un credit ipotecar avantajos participând la programul "Prima Casă".

  Noii indicatori din luna aprilie a.c. prezentaţi de BNM prezintă rata medie ponderată a dobânzii la creditele acordate pentru imobil de 9,90%, care fiind raportată la condiţiile Regulamentului programului formează 9,15% (anexa 2). Conform informaţiei expuse de banca comerciala „Moldova-Agroindbank, în primele 2 luni ale anului curent au fost eliberate 4 credite pentru piaţa secundară în valoare de 96 500 €.

  Pe pagina de Facebook a programului - PrimaCasa.Chisinau, puteţi vedea poze de pe şantierele de construcţii a blocurilor locative incluse în program.

  Anexa 1 Anexa 2

   
  Comentarii (12) Adaugă comentariu

  Denis / 30.06.2014 13:33
  Multstimata Primarie, spuneti-mi va rog, cum D-voastra puteti sa comentati anuntul, publicat pe saitul www.999.md, rubrica "Imobil", la data de 11.06.2014, privind vinzarea apartamentelor de pe str. Ghioceilor 2 la pretul: "от 440 евро м2 !!! Квартиры в строящемся комплексе "PRIMA CASA".

  Răspunde
   

  Asteptam Prima Casa / 18.06.2014 12:27
  Stimata Primarie, voi, structura de conducere si gestionare a activitatii mun. Chisinau care are drept scop soluţionarea problemelor curente ale colectivităţii locale , indepliniti-va misiunea si implicati-va in problema finisarii complexului din str. Ghioceilor ,influentati compania de constructii sa termine lucrarile in termen , ati numit in ultima oara termenul de dare in exploatare a 2 jumatate a anului 2014, tineti-va de cuvint macar de aceasta data , oare nu va este rusine ca in asa o forma obraznica, ignorati cerintele celor, care au avit incredere in voi .

  Răspunde
   

  alex / 17.06.2014 12:42
  Asteptam comunicate informative.

  Răspunde
   

  гость / 17.06.2014 12:15
  Acest Program este una din celele mai mari "MAHINAŢII" ale Primariei, Stimaţi investitori nu-i credeţi pe nimeni,luaţi-va banii înapoi de la aceasta firma"Avri" si căutaţi alte oferte de a procura locuinţă Toţi sunt nişte escroci şi minciunoşi........Ce fel de Program Social pentru familii tinere e acesta cu aşa condiţii de achitări???????? De unde tinerii au aşa salarii MARI,Au facut acest program de ochii lumii tot pentru neamurile din PRIMARIE..............

  Răspunde
   

  Asteptam casa / 16.06.2014 10:11
  Multstimata Primarie , faceti o adunare cu participantii proiectului (ce tine de Ghioceilor 2 ) , nu o sa sara nimeni la bataie , toti sunt oameni maturi si constienti , s-au adunat mai multe intrebari si daca se vor da raspuns la ele totul se va linisti , aveti respect , e o obraznicie din partea voastra de a ignora cumplit tot ce se intimpla , voi singuri agravati situatia prin tacerea voastra , INSISTAM la o adunare si discutii , avem tot dreptul.

  Răspunde
   

  Denis / 13.06.2014 12:07
  Tovarasi de la Primarie, responsabili de Programul "Mormint" spuneti-mi va rog de ce nu se fac publice listele apartamentelor vindute in blocul din str. Ghiceilor 2, precum o face compania de constructie "Sevacons". Unde totusi putem accesa saitul celei mai serioase companii de constructii "AVRI". Cind totusi va fi dat in exploatare blocul cu pricina, daca autorizatia SRL"AVRI" expira 25.08.2015. Consider binevenit sa i se retraga licenta si autorizatia companiei in cauza, deoarece aceasta nu si-a onorat obligatiunile fata de beneficiarii proiectului, precum si nu a intrunit cerintele concursului de selectare a companiei. Primaria rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Инвестор / 13.06.2014
  Согласен с выше сказанным!!! Любая стройка должна планироваться, должен быть разработан график строительства объекта! Что нам ждать от "AVRI" - если они не планируют ничего, а только молчат!!?

  Răspunde
   

  Avri SRL miscativa mai repede / 11.06.2014 13:37
  Care este motivul ca ,,Avri trage mita de coada " ? Influentati-i va rog sa se miste mai repede, au alaturi o pilda - Comalion . Conditii climaterice sunt favorabile , apartamentile sunt vindate deci bani sunt , nu sunteti responsabili de loc , tara cu princioii europene. Toti asteapta finalizarea constructiei , sa-u bazat pe voi primarie, si pe proiectul vostru ,,Prima Casa" asa ca tineti-va de cuvint si finisati povestea cu bine . Asteptam comunicate informative.

  Răspunde
   

  Va rog dati raspunsuri. / 02.06.2014 09:58
  Primaria nu are nici un pic de respect fata de cetatenii sai , rusine , aveti un pic de curaj si iesiti cu scuze cel putin , toti stam in asteptare , si comentariile voastre ca totul merge iin stadii avansate , de unde avansate? de citeva ori ati aminat darea in exploatare , cum a cistigat tenderul Avri SRL ? Cumatru? sau Nanas ? cine este pentru reprezentantrul primariei ? cit se poate , asteptati sa fiti dati in judecata poate? termenul de 30 luni a expirat la multi deja. Influentati asupra executorului de constructii daca aveti un pic de respect si de profesionalizm in voi.Vin alegerile stimata primarie , buna companie electorala faceti, bravo.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Инвестор / 05.06.2014
  Они не могут повлиять на "AVRI", так-как кто-то запачкался и у кого-то рыльце в пушку. Таким образом "AVRI" уже управляет примарией!!!

  Răspunde
   

  Ion / 30.05.2014 18:01
  Lasa ca vin alegerile si vom vedea cine o sa voteze cu chirtoaca si PL... inclusiv si din cauza proiectului ista care a fost un esec. ati amagit oamenii, banii iati luat dar apartamentele la pastele cailor...

  Răspunde
   

  Пока БОмЖ / 27.05.2014 12:14
  Господа. А вы в курсе, что на 3 доме начали фасад делать. А AVRI не спешит. У них наверное другие технические условия. Что вы думаете по этому поводу?

  Răspunsuri (4) [+] [-]

  Particiant / 06.06.2014
  Aici sa avut in vedere ca fatada se face la blocul nr.3 care se construieste de compania Comalion, la care constructia a inceput in 2013 si se da in expluatare in 2014.blocul 2 care il construieste Avri din 2011 inca nici nu se gindesc sa faca fatada, ca adica RESPECTA TOATE NORMELE, BRAVO, BUNE ARGUMENTE AVETI!!! D-na Banari ne-ati scris inca in luna decembrie ca va fi organizata o adunare, a trecut jumatate de an, si nimic, cum asa,n-avem pe cine sa-l tragem la raspundere? Contractele noastre sunt expirate, absolut toti ne ignora.Totoadata, acuma, pe data de 03.06.2014 la intrebarea"cind va fi dat in expluatare bl.2" primaria raspunde"tr2 an 2014".Duceti va pe loc si vedeti care aste situatia, daca Avri va construi tot asa, el nici in tr.2 2015 nu va fi gata.PUTIN SPUS CA NU AVETI RUSINE, SUNTETI NISTE LASI SI HOTI, ati mintit si continuati sa mintiti atitea oameni..

  Adrian / 05.06.2014
  Pe data de 3.06.2014 am fost sa vad la ce etapa sint lucrarile si pot spune ca se miscau pe acolo citiva oameni, insa cu parere de rau, sa lucreza cineva la fasada nu am observat.

  Oleg / 27.05.2014
  Avri nu este firma serioasa, nu au de unde sa finiseze totul in termen.

  Инвестор / 27.05.2014
  Я думаю "Avri" нашла нашим деньгам более выгодное применение!!!

  Răspunde
   

  Andrei / 27.05.2014 10:16
  Ma uit pozele din 24.03.2014 si cele din 26.05.2014 si nu vad nici o diferenta...Reiese ca 2 luni au trecut in zadar.

  Răspunde
   

  Инвестор / 26.05.2014 19:13
  Господин Киртоакэ, через сколько лет застройщик планирует закончить строительство на Гиочеилор 2? И вообще, застройщик что-то планирует на будущее?

  Răspunde
   

  Nume, Prenume *: E-mail:
  Comentariu * caractere rămase