• vezi mai mult
  Construcţia blocurilor de locuințe din programul „Prima Casă”   
  Lucrări de construcţii îndeplinite la „Prima Casă”   
  Construcţia blocurilor locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă"   
  Construcţia complexelor locative din programul municipal ipotecar Prima Casă   
 • Prima   /  Prima Casă  /  Executarea lucrărilor de construcţie la blocurile locative incluse în program

  Executarea lucrărilor de construcţie la blocurile locative incluse în program

   24.03.2014    4291 Accesări     26  

  Reprezentantul Î.M. „Direcţia Construcţii Capitale" a Primăriei mun. Chişinău a vizitat şantierele blocurilor locative în construcţie incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă" şi a constatat că executarea lucrărilor este în bună desfăşurare (anexa 1).

  Astfel, pentru blocurile 1, 2 şi 3 din str. Ghioceilor, 2, sect. Buiucani, s-au efectuat următoarele lucrări:

  • Ridicarea pereţilor de rezistenţă pentru nivelul 10, zidirea pereţilor exteriori la nivelul 7 şi înălţarea coloanelor pentru nivelul 11 (blocul 1, 1a);
  • Instalarea ferestrelor cu geamuri, construcţia pereţilor interiori (blocul 2);
  • Înălţarea coloanelor pentru nivelul 10, ridicarea pereţilor de rezistenţă pentru nivelul 9, zidirea pereţilor exteriori la nivelul 8 (blocul 3).

  Pentru  complexul locativ „Academia" din str-la Studenţilor, 17, sectorul Rîşcani (bloc 1B), au fost construite coloanele pentru nivelul 9, ridicate 8 nivele din structura de rezistenţă a imobilului şi aplicată zidăria de la nivelul 1.

  Aducem la cunoştinţă persoanelor interesate în procurarea unui imobil atât de pe piaţa primară (ofertele locative incluse în program), cât şi de pe piaţa secundară (orice locuinţă data în exploatare din municipiu), că pot accesa un credit ipotecar avantajos participând la programul "Prima Casă".

  Conform noilor indicatori din luna februarie prezentaţi de BNM, rata medie ponderată a dobânzii la creditele acordate pentru imobil constituie 10,2%, ceea ce fiind raportat la condiţiile Regulamentului programului formează 9,45% (anexa 2).

  Amintim că trebuie să depuneţi un dosar cu actele enumerate mai jos pentru a deveni participant la "Prima Casă":

  • cerere-tip în care se va consemna numărul de camere solicitat, suma avansului disponibil din costul locuinţei în % şi declaraţia pe proprie răspundere precum că veniturile nu sunt grevate de sarcini bancare (anexa 3);
  • copia buletinului de identitate al solicitantului şi a membrilor de familie adulţi şi/sau a altor persoane aflate în întreţinere;
  • copia certificatului de naştere al membrilor minori ai familiei şi/sau a altor persoane aflate la întreţinere;
  • copia certificatului de căsătorie sau copia certificatului de divorţ;
  • documente din care să rezulte luarea la întreţinere a altor persoane;
  • documente din care să rezulte dacă solicitantul sau un alt membru al familiei suferă de o boală care necesită, potrivit legii, o cameră separată;
  • certificat eliberat de Oficiul Cadastral Teritorial, precum că subsemnatul (şi membrii familiei, inclusiv persoanele aflate la întreţinere) nu deţine în proprietate locuinţă sau teren pentru construcţia casei individuale;
  • certificat privind participarea la privatizarea spaţiului locativ a membrilor maturi ai familiei;
  • certificat de la locul de muncă însoţit de o copie a carnetului de muncă actualizat;
  • certificat privind venitul fiecărui membru al familiei angajat, pentru ultimele 6 luni (anexa 4).

  Urmăriţi  pagina de Facebook a programului - PrimaCasa.Chisinau, unde găsiţi imagini cu desfăşurarea lucrărilor de construcţie a blocurilor locative incluse în program.

   

   
  Comentarii (17) Adaugă comentariu

  Elena / 23.05.2014 22:28
  Buna ziua. Sintem o familie tinara care am incheiat un contract de investitii a unui apartament pe numele sotului. La moment sotul este plecat din tara, se intoarce peste doua luni, insa trebuie sa achitam urmatoarea rata luna aceasta. Pot eu ca sotie sa achit rata cu buletinul sotului sau cum altfel se poate de facut. Multumesc anticipat.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 03.06.2014
  Cu acest aspect al achitarii ratelor va adresati la banca de la care ati luat credit. Va multumim!

  Răspunde
   

  Alex / 21.05.2014 21:58
  Stimati domni, responsabili de programul "Prima Casa", va rugam sa ne comunicati cind va fi dat in exploatare constructia din str. Ghioceilor 2.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 03.06.2014
  In sem. 2, 2014.

  Răspunde
   

  Инвестор / 20.05.2014 11:45
  Да, надо уже что-то решать, результаты махинаций с нашими деньгами могут быть плачевными! Конечно, если от наших денег что-то осталось!!! Примария как всегда, отстоять наши права перед застройщиком не может, у кого-то рыльце в пушку!!! Коррупция повсюду!!!

  Răspunde
   

  Denis / 20.05.2014 11:18
  Scumpa şi multstimata responsabilă de derularea programului "Prima şi ultima casă" d-ra Banari, rog respectuos publicarea noilor informaţii a etapelor de desfăşurare a programului enunţat, precum şi precizarea termenului exact de dare în exploatare a blocului localizat pe str. Ghiceilor 2. Grand Morsi.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 03.06.2014
  Comunicatul este publicat.

  Răspunde
   

  Adrian / 19.05.2014 15:12
  Stimati domni, responsabili de programul "Prima Casa", va rugam sa ne comunicati mai des, prin intermediul saitului, etapele la care sa ajuns cu constructia din str. Ghioceilor 2.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 03.06.2014
  Este efectuata vizita santierelor lunar si se publica informatia despre desfasurarea constructiilor.

  Răspunde
   

  Инвестор / 16.05.2014 16:43
  Господин Киртоакэ, что вы сделали с нашими деньгами??? Почему не финансируется строительство 2 блока по ул. Гиочеилор!!? Эти вопросы надо задать на собрании в примарии!!!

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 03.06.2014
  Blocul 2 este construit.

  Răspunde
   

  Anton / 03.05.2014 13:14
  Buna ziua. Spune-ti va rog, aproximativ cand vom achita ultima transa, adica cele 10% ramase??. Multumesc pentru raspuns.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 05.05.2014
  veti achita conform conditiilor expuse in contract.

  Răspunde
   

  Andrian / 13.04.2014 18:24
  Care este situatia blocurilor din str. Ghioceilor la moment, vor mai fi date-n exploatare anul acesta???

  Răspunde
   

  Elena / 08.04.2014 15:29
  Добрый день! У меня вопрос по поводу благоустройства территории вокруг жилого комплекса по ул.Геочеилор.. В прошлом году во время проливного дождя территорию вокруг комплекса затопило, как и подвалы соседних жилых домов. Что было предпринято спустя год во избежания подобных ситуаций? спасибо.

  Răspunde
   

  Dorin / 08.04.2014 11:01
  Ce ne facem noi, cei la care termenul de dare in exploatare a expirat deja? De ce incercarea de a organiza o intilnire cu partile implicate a ramas la nivel de initiativa?

  Răspunde
   

  Denis / 07.04.2014 13:57
  Referitor la darea-n exploatare a blocurilor: Amintim, conform informaţiei din data de 22.04.2013 citez: "... complexul locativ urmează a fi dat în exploatare în primul semestru al anului 2014", iar conform informaţiei din data de 04.11.2013 plasată pe sait de Multstimata Primărie: "... darea în exploatare a blocurilor de locuinţe incluse în program şi aflate în construcţie va fi efectuată pe parcursul anului 2014". Trageţi concluziile de rigoare. Sper că de data aceasta (Bunavestire) şi apropierea sărbătorilor de Paşte, Primăria va stabili o dată exactă, potrivit căreia blocurile cu pricina (str. Ghioceilor, 2, stradela Studenţilor, 17) for fi finisate şi date-n exploatare.

  Răspunde
   

  Инвестоор / 07.04.2014 10:13
  Так что, в каком году будет сдан хотя-бы в пользование, дом №2, по ул. Гиочеилор 2? Госпожа Банарь, не хотите обновить дату? "Pe parcursul anului 2014" -срок уже не актуален!!! Или может кто-то по авторитетнее на этот раз ответит, Господин Киртоакэ, может вы? Вы поймите меня правильно, я в ближайшем будущем планирую мигрировать в другую страну, а тут у меня с примэрией Кишинева не закрыт контракт, или не стоит рассчитывать на решение вопроса в ближайшем будущем!!? Как вы считаете я как инвестор имею право владеть ситуацией, или меня это не должно волновать, а-а???

  Răspunde
   

  Veronica / 04.04.2014 12:59
  Buna ziua. Spuneti - mi rog, am achitat 60 % din pretul apartamentului iar in luna mai trebuie sa achitam urmatoarea rata de 30 %, bani pe care inca nu ii avem. Putem lua un credit daca casa nu este data in exploatare?

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 08.04.2014
  Daca apartamentul nu este inclus in ofertele programului, atunci va trebui sa puneti un alt gaj pentru solicitarea creditului de la BC "Moldova-Agroindbank" S.A. pina la darea locuintei in exploatare.

  Răspunde
   

  Mihai / 03.04.2014 18:34
  In ce an vor fi gata apartamentele? Din cate inteleg doar pentru carcase au fost nevoie de ani de zile...

  Răspunde
   

  Dana Diana / 27.03.2014 16:03
  Buna ziua, la programul Prima Casa poate sa participe si persoanele divortate cu copii?

  Răspunsuri (2) [+] [-]

  Prima Casa / 01.04.2014
  Da, pot participa atât persoanele căsătorite cât şi celibatare.

  Elena / 29.03.2014
  buna ziua, spuneti-mi va rog, la programul Prima Casa, pot participa si persoane necasatorite. Daca da, care sunt conditiile. Multumesc

  Răspunde
   

  Prima Casa / 26.03.2014 17:34
  Euromansarde este inca partenerul programului Prima Casa. In cazul in care mansarda este data in exploatare puteti contracta un credit ipotecar de la BC "Moldova-Agroindbank" S.A. precum se efectueaza pentru locuintele procurate de pe piata secundara.

  Răspunde
   

  Oleg / 25.03.2014 13:38
  Buna ziua. Sint participant la programul Prima Casa, am bronat un apartament de tip mansarda, pe stada Studentilor, dar banca nu ofera credit, cu toate ca apartamentele sint deja gata. Am achitat prima rata la BCR, apoi ni s-a spus ca banca care va oferi credit pentru procurare va fi Moldova Agroindbank. Acum nici aceasta banca nu ofera credit, am sunat la euromansarde si mai intii ni s-a raspuns ca inca nu s-a incheiat contactul cu banca, apoi ni s-a spus sa alegem alta banca, cu toate ca primaria prin programul Prima Casa colaboreaza cu Modova Agroindbank. Care totusi este solutia? Sau euromansarde nu mai colaboreaza cu Primaria? Multumesc anticipat

  Răspunde
   

  Nume, Prenume *: E-mail:
  Comentariu * caractere rămase