• vezi mai mult
  Construcţia blocurilor de locuințe din programul „Prima Casă”   
  Lucrări de construcţii îndeplinite la „Prima Casă”   
  Construcţia blocurilor locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă"   
  Construcţia complexelor locative din programul municipal ipotecar Prima Casă   
 • Prima   /  Prima Casă  /  Lucrări de construcţie în desfăşurare la blocurile locative incluse în programul municipal ipotecar "Prima Casă"

  Lucrări de construcţie în desfăşurare la blocurile locative incluse în programul municipal ipotecar "Prima Casă"

   22.07.2013    4872 Accesări     7  

  Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de construcţie de pe şantierul din strada Ghioceilor, 2, sectorul Buiucani sunt executate în regim normal, cuprinzând următoarele: înălţarea coloanelor, a diafragmelor şi a planşeului pentru nivelul patru (blocul 1 şi 3), realizarea pereţilor de zidărie, precum şi ridicarea pereţilor despărţitori interiori şi lucrările pentru acoperiş (blocul 2).

  În semestrul I, 2013 au fost încheiate 30 contracte de investiţie între beneficiarii programului, Î.M. „Direcţia Construcţii Capitale" a Primăriei mun. Chişinău şi „Avri„ SRL (str. Ghioceilor, 2, bloc 1 şi 2); cu firma de construcţie „Comalion&Co" SRL (str. Ghioceilor, 2, bloc 3 şi 4) -  51, iar cu „Sevacons" SRL (str-la Studenţilor, 17, bloc 1B) - 26 contracte.

  În cadrul complexului locativ „Academia" din stradela Studenţilor, 17, sectorul Râşcani au loc lucrările: ridicarea coloanelor pentru nivelul 12, lucrările de zidărie exterioare (blocul 1A) şi înălţarea coloanelor, a diafragmelor şi a planşeului pentru nivelul doi (blocul 1B).

  Pentru imagini cu desfăşurarea lucrărilor de construcţie pe şantiere a se vedea:

  * Anexa 1 - şantierul din str. Ghioceilor, 2 (bloc 1 şi 2),  şantierul din str. Ghioceilor, 2 (bloc 3), şantierul din str-la Studenţilor, 17.

   

   

   
  Comentarii (5) Adaugă comentariu

  Triboi Vasile / 11.09.2015 10:19
  Rog sa ni se dea o nota explicativa privind taraganarea constructiei pe stradela Studentilor. Conform contractului trebuia sa primim deja cheile de la apartament si sa pornim lucrarile de finisare inca in anul 2014. Daca nu e greu va rugam sa ne anuntati si pe noi cint planifica primaria orasului Chisinau sa ia sub control aceasta constructie?

  Răspunde
   

  Cristina / 02.09.2013 21:13
  Va rog imi spuneti si mie cum e situatia la str-la Studentilor si cum si cind merg lucrarile caci de fiecare data cind vin la santier nu se aude si nu se vede nimeni si nici mari avansari nu se vad. De doua luni s-a ridicat doar jumate de etaj. E urmarit mersul lucrarilor de primarie caci ne-ati asigurat ca casa va fi data in exploatare nici mai mult nici mai putin in mai anul 2014. Cu tempul cu care merg, ma indoiesc ca vom avea fericirea sa intram in casa si pin in anul 2015. Va rog sa-mi raspundeti.Mersi anticipat.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Natalia / 07.09.2013
  Da, eu tot as vrea sa stiu de ce se taraganeaza intr-atita lucrul, recent sotul meu a trecut pe la santier si la fel nu lucra nimeni, i s-a spus ca toti lucreaza la teatrul Satiricus, in cazul cind compania nu-si onoreaza obligatiunile, de ce primaria ii mai acorda si alte comenzi publice

  Răspunde
   

  Dorin / 30.08.2013 10:00
  Aceste reguli de dare in exploatare sunt valabile si pentru blocurile de la Ghiocei? http://protv.md/stiri/social/case-noi-reguli-noi-blocurile-vor-fi-date-in-exploatare-doar-daca.html#

  Răspunde
   

  crudu diana / 29.07.2013 11:50
  si cum se face ca la stradela Studentilor 17, liniile de tensiune inalta sint trase chiar la 3 metri de casa, asta-i normal? Aceasta se numeste zona ecologica ?

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 07.08.2013
  Vecinatatea liniilor de tensiune situate pe str-la Studentilor, 17, cu complexul in constructie nu prezinta absolut nici un pericol sub nici o forma pentru viitorii locatari, fapt care poate fi confirmat atit de specialistii in domeniul energeticii cat si de medicii specializati. Nici pina in ziua de azi nu s-a demonstrat influenta nociva asupra organismului uman a campului electromagnetic. Toate discutiile in favoarea unei influente nocive sunt doar speculatii nefondate intr-un mediu slab informat. Cand au fost permutate liniile, s-a tinut cont de toate normativele existente atat pe filiera energetica si pe cea a constructiilor civile (fapt certficat prin documentatia aprobata de institutiile competente). Mai mult, in perioada apropiata gestionarul liniilor de tensiune inalta, planifica permutarea acestora in alta zona. Va multumim pentru intelegere!

  Răspunde
   

  Неважно / 22.07.2013 12:06
  Уважаемая примария, как "în regim normal"? Второй блок строится уже три с половиной года!!! А там еще конца и не видать!!! За это время сколько денег заплатили "счастливые" участники программы для оплаты съемных квартир и процентов по кредитам!!? Со всем своим уважением хочу сказать что работы проходят "în regim nenormal", уж извините!

  Răspunde
   

  Nume, Prenume *: E-mail:
  Comentariu * caractere rămase