Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Prima Casă
  • /
  • Lista persoanelor acceptate în Programul „Prima Casă” etapa I

Lista persoanelor acceptate în Programul „Prima Casă” etapa I

   22221

Primăria municipiului Chişinău a făcut publică astăzi lista primelor persoane incluse în Programul „Prima Casă". În total, au fost acceptate 389 de dosare depuse de solicitanţii programului de asigurare cu locuinţe.  

După cum a declarat primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, cele mai multe solicitări sunt pentru apartamentele de 1 - 2 camere, iar valoarea avansului pe care se angajează să-l achite cetăţenii instituţiei băncare este de la 5 la 30%. Totodată, o parte din solicitanţi n-au indicat suma pe care se angajează s-o achite iniţial.

Dosarele respective sunt pentru apartamentele din complexul locativ din str. Ghioceilor, sectorul Buiucani, lucrările de construcţie a căruia au demarat în toamna anului trecut. De menţionat că termenul de depunere a dosarelor pentru Programul „Prima Casă" iniţiat de Primăria Chişinău este nelimitat. Eligibile pentru acest proiect sunt persoane fizice care nu au o locuinţă ori dispun de suprafeţe de locuit mai mici decât norma sanitară, 12 metri pătraţi pentru o persoană, au viză de domiciliu sau lucrează în municipiul Chişinău, şi pot dovedi venituri lunare care le permit să achite în rate costul apartamentului. Costul locuinţelor care vor fi construite în baza Programului „Prima Casă" variază de la 350 până la 500 Euro, în dependenţă de starea în care va fi distribuită locuinţa solicitantului.

Primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă a anunţat că dosarele vor fi înaintate băncii, după care vor fi încheiate contractele de creditare cu beneficiarii.

Lista persoanelor - sectorul Botanica;

Lista persoanelor - sectorul Buiucani;

Lista persoanelor - sectorul Ciocana;

Lista persoanelor - sectorul Centru;

Lista persoanelor - sectorul Râşcani.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău