• vezi mai mult
  Construcţia blocurilor de locuințe din programul „Prima Casă”   
  Lucrări de construcţii îndeplinite la „Prima Casă”   
  Construcţia blocurilor locative incluse în programul municipal ipotecar „Prima Casă"   
  Construcţia complexelor locative din programul „Prima Casă”   
 • Prima   /  Prima Casă  /  Construcţia complexelor locative din programul municipal ipotecar Prima Casă

  Construcţia complexelor locative din programul municipal ipotecar Prima Casă

   13.05.2015    3710 Accesări     19  

  Primăria mun. Chişinău şi Î.M. „Direcţia Construcţii Capitale" informează beneficiarii programului municipal ipotecar „Prima Casă" că pe şantierele blocurilor locative incluse în program lucrările sunt în desfăşurare (anexa 1).

  Astfel, lucrările îndeplinite pentru blocurile din str. Ghioceilor, 2 (sect. Buiucani) sunt:

  • Finisarea pereţilor exteriori (blocul 1, 1a)
  • Instalarea uşilor, caloriferelor şi trasarea reţelelor inginereşti; Finisarea cu amestec în interiorul apartamentelor; Instalarea ferestrelor cu geamuri, construcţia pereţilor interiori; Trasarea şi construcţia reţelelor inginereşti (blocul 2);
  • Instalarea uşilor cu securitate antiincendiară la fiecare etaj şi în fiecare scară; Finisarea pereţilor şi tavanelor din scări şi holuri; (blocul 3);
  • Înălţarea coloanelor, a diafragmelor şi a planşeului pentru nivelul trei (blocul 4);
  • Trasarea apeductelor şi gazoductelor până la blocuri

  Blocul 1B din complexul locativ „Academia" din stradela Studenţilor, 17 (sect. Rîşcani) este înalţat în întregime. Până acum au fost instalate ferestrele, reţelele inginereşti (etajul 13), realizate lucrările de finisare în interiorul apartamentelor (etajul 4), precum şi cele de pe acoperiş.

  Pe pagina de Facebook a programului - PrimaCasa.Chisinau, puteţi vedea poze de pe şantierele blocurilor locative incluse în program.

   

   
  Comentarii (14) Adaugă comentariu

  Beneficiar / 30.06.2015 12:52
  Din ce cauza se instaleaza doar teava pentru Cazane in blocul nr.2 , mai sunt lucrari care s-ar putea face concomitent? D-le Primar ati cistigat alegirile nu dezamagiti electoratul , faceti ceva cit se poate sa trageti mita de coada ? vara e in toi , influentati compania de constructii o data.

  Răspunde
   

  Diana / 28.06.2015 08:28
  Am fost aseară pe şantier. Într-adevăr situaţia e una foarte gravă. La blocul 2 nu s-a făcut nimic de 3 luni. Nu sunt uşi, nu sunt finisate nici lucrările inginereşti. De holuri, scări, uşi de la intrare sau alte lucrări de finisare nici nu miroase măcar. Cred că urgent e necesară o adunare generală şi un proces de judecată comun. Cel mai de batjocură moment este că Dl Primar se dă cu spatele la gard: în luna aprilie l-am întrebat personal, faţă în faţă, ce se aude cu construcţia din Ghioceilor 2, la care Dlui mă întreabă: "Da care este acesta blocul 2, scriemi în privat, eu am să mă interesez..." şi ce credeţi nici astăzi răspuns la întrebări nu am primit. Clar a fost ca buna ziua că se face că nu ştie nimic şi nu ţine minte care este blocul 2 din strada Ghioceilor 2.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  diana diana / 30.06.2015
  lume. da voi chiar credeti ca primaru sede zi si noape pe santierul cela. sunt sefi de directie care sunt responsabili de treaba a asta. Ei sunt obligati sa hotarasca aceste intrebaru si sa dea primarului darea de seama.

  Răspunde
   

  ION / 22.06.2015 20:48
  Firma de construcţii "Avri" SRL indeamna investitorii apartamentelor bl.2 sa-si instaleze usi si sa inceapa lucrarile de amenajare a locuintelor. Cum comenta-ti aceasta situatie? Poate e cazul sa achitam cele 10% ramase si sa finiseze in sfarsit aceasta constructive cum este stipulat in contractul de investire.

  Răspunde
   

  aliona / 22.06.2015 20:14
  De ce chirtoca isi face campanie pe santiere, insa ignora santieru de la prima casa, oameni buni haideti sa stabilim o data sa ne intilnim sa chemam televiziunea poate urnim carul cit se poate sa fim ignorati

  Răspunde
   

  Mihai / 21.06.2015 18:04
  Ceva noutati? Se mai lucreaza? Cand vor fi date in exploatare blocurile? Macar informati periodic lumea despre ce se petrece, daca oricum nu puteti interveni altfel...

  Răspunde
   

  Investor / 27.05.2015 08:50
  Stimate coordonator al proiectului. Anterior afirmarii faptului ca, Primamria nu are nici o legatura cu executarea lucrarilor si darea in exploatare, ati face bine sa consultati caluzele contractelor de investitii incheiate pentru constructia blocului nr. 2 din str. Ghioceilor. Este un contract tripartit, unde pct. 2.1. a) stipuleaza expres ca, Intreprinderea municipala, Directia Constructii Capitale "organizeaza si executa constructia blocului locativ ...", iar lit. c) indica ca Intreprinderea Municipla "transmite Beneficiarului apartamentul in proprietate privata". Deci, consideram ca chiar are treaba aici Primaria, or, respectiva Intreprindere Municipala este subordonata anume Primariei. Contractele de investitii au fost intocmite facilitindu-i doar pe firma AVRI si Intreprinderea Municipala, Beneficiarul neavind posibilitatea negocierii clauzelor, indeosebi la capitolul responsabilitati, care pentru cele 2 parti aproape ca lipsesc. Am acceptat incheierea acestor contracte, doar avind incredere intr-o institutie publica, inclusiv in persoana primarului dlui D. Chirtoaca. Dar dupa atitudinea pe care o aveti reiese ca am gresit rau. Ati constatat ca proiectul "Prima Casa" a esuat si respectiv deja Va eschivati de la orice responsabilitate. De atitea ori s-a solicitat organizarea unei intilniri intre toate partile interesate, care nu s-au soldat cu nici un rezultat. De ce indicati pe site ca in blocul 2 se instaleaza usi si calorifere, unde le-ati vazut? Cele 3 usi sint instalate de Beneficiari si nu de AVRI.

  Răspunde
   

  Cristina / 26.05.2015 12:32
  Pentru informație asa nr. tel contact 022-21-22-56 nu există. Totodata nu este clar dacă Primăria nu participă în calitate de garant în acest Program, logic care a fost necesitatea ca la semnarea contractului de investire să fie aplicată semnătura juristului Primăriei (Dl Andrian BADEA).

  Răspunde
   

  Cristina / 25.05.2015 14:37
  Intrebarea este adresata coordonatorului proiectului. Puteti sa-mi spuneti (termenul real) cind va fi dat in exploatare blocul 2, 1, 1 A din str. Ghioceilor 2. Au trecut deja 5 ani sau compania AVRI n-are suficiente surse financiare sa duca la bun sfirsit constructia, in caz contrar care este motivul. Si doi explicati-mi va rog care sint obligatiile Primariei in calitate de garant. Mersi anticipat.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 26.05.2015
  Stimată Dnă, sunt coordonatorul programului nu responsabilă pentru construcţie. Această informaţie o puteţi afla direct de la companie (tel: 022-21-22-56; 067305030). Referitor la obligaţiile Primărie ca garant vă expun că aceasta a iniţiat programul municipal ipotecar „Prima Casă”, care are la bază Regulamentul privind cadrul, modalitatea şi criteriile de analiză şi soluţionare a cererilor de achiziţie a locuinţelor cu scopul de a: Art. 1 (1) facilita accesul persoanelor fizice la achiziţia unei locuinţe prin contractarea de credite. Astfel, Primăria garantează creditele eliberate de către băncile comerciale cu care a colaborat în program, iar în consecinţă rata dobânzii a fost diminuată până la 9% anual.

  Răspunde
   

  Инвестор / 21.05.2015 13:44
  Опять ходил на стройку спустя неделю картина прежняя 3-ий блок строится во 2-ом ветер гуляет. Терпения больше нету, надо что-то решать. С такими темпами мы не увидим своих квартир.

  Răspunde
   

  Denis / 20.05.2015 11:01
  Program "prima casa"; constructia mansardei arse pe str. Independentei - proiecte din suflet pentru chisinaueni.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 22.05.2015
  Mansardele din strada mentionata nu fac parte din program.

  Răspunde
   

  victor / 19.05.2015 17:07
  Dlor coordonatori al programului "Mormint" cum credeti (intrebarea se adreseaza in special drei Banari )care sint sansele dlui Chirtoaca sa devina pentru a treia oara consecutiv primar al capitalei. Daca referitor la termenul de dare in exploatare a blocului de pe str. Ghioceilor 2, informatia nu se cunoaste, sper ca la aceasta intrebare voi primi raspunsul, numai sa fiti sinceri. Contez pe Dvoastra.

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 22.05.2015
  Stimate Domn! Dl Chirtoaca are toate sansele, iar daca il mai sustineti si dvs va fi si mai bine.

  Răspunde
   

  marcela buzdugan / 18.05.2015 14:22
  spuneti-mi va rog daca mai este posibil de inscris in proiectul prima casa?si cum se face acest lucru?

  Răspunsuri (1) [+] [-]

  Prima Casa / 22.05.2015
  Vedeti mai multe detalii aici: http://chisinau.md/libview.php?l=ro&idc=537&id=2661

  Răspunde
   

  Andrei / 17.05.2015 16:03
  si totusi cand se asteapta darea in exploatare, in ce luna/an?

  Răspunde
   

  Инвестор / 15.05.2015 16:32
  "Instalarea usilor, caloriferelor si trasarea retelelor ingineresti; Finisarea cu amestec in interiorul apartamentelor; Instalarea ferestrelor cu geamuri, constructia peretilor interiori; Trasarea si constructia retelelor ingineresti (blocul 2)" - НЕ ПРАВДА!!! Prima casa, не вводите людей в заблуждение, пусть люди не делают больших планов, из-за вашей предвыборной компании. В 2 блоке ничего не делается последнее время, ни одной двери и батареи не установили. Стройка совсем затормозилась!!! Люди должны понимать что степень готовности 2 блока в настоящее время примерно такая же как готовность блока номер 3 год назад, при том что ,,Comalion" весь прошедший год и зимой и летом интенсивно работал, а ,,AVRI" не работает даже летом. Можно сказать следующее, ни какой речи о сдаче в эксплуатацию, ни даже о сдаче в пользование блока в этом году быть не может. Спрашивается, как дальше нам быть??? Если мы бы не влезли в этот ваш замечательный проект то давно уже жили бы в своих квартирах, посчитайте во сколько обходится аренда квартиры за 5 лет!!! Prima casa, давайте будем наконец-то искать выход с положения, у "Directia constructii capitale" есть трудоустроены юристы, которые могут подать иск в суд на "AVRI". Конечно это не самый гуманный метод, но рано или поздно это придется сделать, ждать сложа руки дальше нельзя!!!

  Răspunde
   

  Nume, Prenume *: E-mail:
  Comentariu * caractere rămase