Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă: Nu vom ceda în faţa protestatarilor care au ocupat abuziv sediul Primăriei

   3480

Primăria  municipiului Chişinău nu va purta niciun fel de discuţii şi nu va accepta revendicările grupului de persoane ce au pătruns cu forţa în cadrul instituţiei pe data de 3 noiembrie 2014, în timpul şedinţei operative şi ocupă abuziv deja de 3 zile sala de şedinţe a Consiliului municipal Chişinău. Declaraţia aparţine primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, edilul Chişinăului a calificat drept „furt şi escrocherie" solicitările grupului de persoane ce au ocupat sediul Primăriei. În acest sens, Dorin Chirtoacă, a prezentat actele ce atestă că, pe parcursul anilor, persoanele ce astăzi se află ilegal în incinta instituţiei, au primit de la Primărie apartamente sau loturi de pământ.

Potrivit documentelor prezentate de primar, Valeriu Ciobanu, care nici nu este veteran de război, fapt confirmat de Ministerul Apărării al Republicii Moldova, deţine un apartament cu 4 camere, pe str. Igor Vieru. De asemenea, în calitate de preşedinte al unei întovărăşiri, a primit 2,2 hectare de teren pentru construcţia caselor individuale de locuit în comuna Stăuceni pentru membrii asociaţiei.

De asemenea, Anatol Bâzgu, locuieşte într-un apartament cu 3 camere de pe str. Ginta Latină, 11/3. De-a lungul anilor, dânsul a mai a obţinut un apartament, în blocul din bd. Mircea cel Bătrân, 5/3 şi un lot de teren în centrul Chişinăului, pe str. Moara Roşie, pe care le-a vândut.

Un alt protestatar, Fedco Valeriu, locuieşte în blocul locativ din str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5, într-un apartament cu 3 camere, dar mai deţine şi un apartament pe bd. Mircea cel Bătrân, 42/1.

La fel, Ion Coropat a obţinut un lot de teren în comuna Stăuceni. Locuieşte în blocul locativ din str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5, într-un apartament cu 3 camere. Mai deţine un apartament pe bd. Mircea cel Bătrân, 5/3, iar fosta sa soţie, Coropat Liliana, a primit un apartament în blocul locativ din str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5.

Protestatarul Chetruş Vasile, a primit apartament cu 3 camere în blocul de locuinţe din str. Ginta Latină, 11/3, dar mai deţine şi un apartament pe bd. Mircea cel Bătrân, 5/3, transmis în proprietate soacrei sale.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, aceste documente confirmă că protestatarii nu au dreptate şi fac trafic de influenţă sau abuz, pentru a privatiza gratuit apartamentele din blocurile de locuinţe din str. Ginta Latină, 11/3 şi str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5, contrar acordului internaţional semnat de Primăria municipiului Chişinău şi Guvernul Republicii Moldova. Pentru acţiunile lor, acest grup de persoane trebuie tras la răspundere penală, or, ei comit în continuare o infracţiune, consideră şeful administraţiei municipale.  

În altă ordine de idei, primarul de Chişinău a solicitat repetat instituţiilor de drept întreprinderea acţiunilor ce se impun pentru a restabili ordinea şi a elibera sediul instituţiei. „Faptul că poliţia nu intervine pentru a restabili ordinea publică, de moment ce pe acest fapt a fost intentat un dosar penal, atestă complicitatea organelor de forţă la această ilegalitate", a conchis primarul Dorin Chirtoacă.  

Actele prezentate de primarul general

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău