Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reforma în transport a municipiului – în vigoare din 1 noiembrie 2014

   14789

Primăria  Chişinău informează că din 1 noiembrie 2014 intră în vigoare Reforma în transportul municipal, ce prevede modificarea tuturor rutelor de microbuz care circulă în municipiul Chișinău. Astfel, de mâine, microbuzele vor circula pe străzi secundare și vor traversa centrul urbei pe căi ocolitoare. Totodată, unele itinerare vor fi mai scurte. Treptat se va opera o creștere a numărului de unități de troleibuz și autobuz. Din 1 noiembrie 2014, microbuzele de linie, pe lângă schimbarea itinerarelor vor afișa în interior orarul de circulație, care va fi de la 6.00 - la 23.00.

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă a cerut scuze chișinăuienilor pentru eventualele incomodități care vor apărea ca urmare a modificării liniilor de microbuz. Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, Edilul-șef al Capitalei a chemat cetățenii să aibă răbdare în implementarea reformei transportului. ˮPresupun că vor fi nemulțumiri și insinuări, speculații de ordin politic, mai ales că este în toiul campaniei electorale, dar noi vom merge ferm înainte pentru promovarea acestei reforme, ca să asigurăm securitatea călătorilor, iar treptat să asigurăm și confortˮ, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Această schimbare se face pentru a implementa Strategia transportului public din municipiul Chișinău, care între timp a fost aprobată de Consiliul municipal Chișinău, pentru a asigura securitatea călătorilor și pentru a da prioritate transportului de călători de capacitate mare: troleibuze și autobuze. Microbuzele rămân doar pe linii secundare.

E de menționat că timp de 2 săptămâni de la adoptarea Dispoziției și a celorlalte documente care reglementează activitatea microbuzelor, până în prezent n-au parvenit contestații din partea administratorilor de rută,  iar aceasta înseamnă că actele rămân în vigoare și reiese că sunt susținute de transportatori.  

Rețeaua rutelor deservite de autobuze de capacitate medie și mică

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău