Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ambasada Poloniei şi Primăria municipiului Chişinău

   2467

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Artur Michalski, au semnat astăzi, 27 octombrie 2014, Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul conservării patrimoniului cultural polonez în Chişinău.  

Semnarea documentului a avut loc în prezenţa viceministrului Afacerilor Externe al Poloniei, Tomasz Orlowski, care a întreprins o vizită oficială la Primăria municipiului Chişinău, care a menţionat importanţa memorandumului semnat, în contextul legăturilor istorice bogate între cele două popoare. De asemenea, Tomasz Orlowski a subliniat că în cei peste 200 de ani de prezenţă a diasporei poloneze, aceasta a avut un rol important la dezvoltarea oraşului Chişinău. 

La rândul său, primarul general Dorin Chirtoacă a mulţumit Ambasadei Republicii Polone în Republica Moldova pentru suportul şi contribuţia sa la implementarea mai multor proiecte importante. Edilul Chişinăului a accentuat importanţa aprofundării relaţiilor culturale cu ţările membre UE, în special conservarea patrimonului cultural, în contextul apropierii ţării noastre de Uniunea Europeană.   

Anexă: Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul conservării patrimoniului cultural polonez în Chişinău. 
 
Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău