Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă: Hramul Chişinăului a reuşit să devină o sărbătoare a locuitorilor săi şi un eveniment de nivel european

   2157

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, consideră ca fiind reuşit modul în care a fost organizat şi s-a desfăşurat Hramul Chişinăului în acest an, pe 14 octombrie.

În cadrul şedinţei Primăriei, edilul capitalei a menţionat că evenimentul a fost gândit astfel încât să încurajeze participarea largă a locuitorilor şi a-i oferi orăşeanului un program complex, în care să se regăsească fiecare. „Activităţile propuse pentru Hramul oraşului Chişinău au fost foarte diverse. Am mers pe interesul cetăţeanului şi o sărbătoare pentru el. Este pentru prima dată, în activitatea mea, când Hramul este sărbătorit aşa, după cum mi l-am imaginat încă de la preluarea mandatului, în anul 2007 - o sărbătoare pentru omul simplu, omul de rând şi un eveniment de nivel european. Este plăcut faptul că totul s-a desfăşurat aşa cum ne-am dorit şi că locuitorii Chişinăului au apreciat ceea ce a avut loc. Iar o dovadă în acest sens este numărul foarte mare de oameni care au venit în centrul oraşului", a subliniat primarul general.

În context, Dorin Chirtoacă a mulţumit tuturor reprezentanţilor serviciilor şi direcţiilor municipale, pentru implicarea şi sprijinul acordat în organizarea evenimentului. „Doresc să subliniez implicarea tuturor colegilor noştri, din toate subdiviziunile, care şi-au făcut datoria corect şi la timp, pentru ca omul simplu să se poată bucura de sărbătoare", a afirmat primarul de Chişinău.

Serviciul divin, înfrăţirea cu oraşul Cernăuţi, inaugurarea sărbătorii în stil tradiţional, lecţia de istorie în aer liber oferită de Garda de onoare a Cetăţii din Alba - Iulia, lansarea CD-ului cu cântece despre Chişinău, manifestările organizate de Preturile de sector pe tot întinsul bulevardului Ştefan cel Mare, prezenţa meşteşugarilor, a producătorilor de artizanat, a agenţilor economici, concertul pregătit de Direcţia Cultură a Primăriei, evoluţia tututor artiştilor autohtoni, delegaţiile de peste hotare care au venit să ne viziteze cu această ocazie, excursia cu primul troleibuz din Chişinău (care are vârsta de 65 de ani), toate acestea s-au dovedit a fi elemente componente ale unui eveniment de succes, ale unei sărbători adevărate, de suflet, gândită şi organizată pentru omul simplu.

În  aceeasi ordine de idei, Dorin Chirtoacă a accentuat contribuţia partenerilor Sărbătorilor Chişinăului, referindu-se la Compania „Orange - Moldova" şi Banca „Victoriabank", care au răspuns afirmativ propunerii de a sprijini desfăşurarea acestui eveniment. Compania „Orange" este partenerul general tradiţional în organizarea Hramului Chişinăului încă din anul 2007. Fără implicarea companiei „Orange" nu ar fi fost posibil „acest concert extraordinar, cu artişti talentati, precum Horia Brenciu, dar şi, cu un artist de talie mondială - Thomas Anders, cunoscut pentru hit-urile formaţiei Modern Talking". Mulţumiri tuturor şi la mai multe Hramuri de un asemenea nivel.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău