Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Funcţionar public şi poliţişti, răniţi în timp ce-şi îndeplineau serviciul

   2561

Primăria municipiului Chişinău anunţă că în această dimineaţă, pe str. M. Lermontov, 128 din sectorul Centru, mai multe persoane au fost atacate cu o armă de foc, de către un locuitor din zonă, în timp ce demontau nişte blocuri de beton instalate ilegal şi care limitau accesul în zonă. Printre răniţi este un angajat al Preturii sectorului Centru, 3 poliţişti şi reprezentanţi ai unei subdiviziuni municipale, care efectuau lucrările de demolare a blocurilor de beton.  

În rezultatul incidentului, angajatul Bubulici Ion, care deţine funcţia de specialist principal în cadrul Secţiei arhitectură şi urbanism a Preturii sectorului Centru, în vârstă de 45 ani, a fost internat în stare gravă în spital, iar alte 4 persoane s-au ales cu leziuni corporale medii.

Primăria municipiului Chişinău îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu acest incident. Condamnăm acţiunile persoanei în cauză, care a provocat leziuni corporale grave, ce-i pun viaţa în pericol unui angajat public, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. 

Pe această cale, solicităm organelor de drept anchetarea cazului şi tragerea la răspundere a celui vinovat.         

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău