Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea sălii de sport din incinta Spitalului „Sfânta Treime”

   4259

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea sălii de sport din incinta Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime". În această sală de sport, redeschisă după reparaţie, a început spartachiada lucrătorilor medicali din municipiul Chişinău.

În alocuţiunea sa, primarul Dorin Chirtoacă s-a arătat impresionat că, pentru prima dată, fiind în ospeţie la o instituţie medicală, a întâlnit colective de medici purtând haine sport. Edilul Chişinăului le-a urat medicilor să interacţioneze mai mult unii cu alţii, să comunice şi să aibă şi alte activităţi plăcute, decât cele create pe cont propriu.

Potrivit primarului de Chişinău, reparaţia sălii de sport de la Spitalul „Sfânta Treime" este doar o parte din ceea ce trebuie realizat în sistemul municipal de sănătate, proiectele privind renovarea instituţiilor medicale fiind la nivelul de 30-50 la sută de realizare. „Obiectivul care trebuie atins este ca toate institiţile medicale să fie reparate în proporţie de 90 la sută, iar restul lucrărilor să fie efectuate în fiecare an", a menţionat Dorin Chirtoacă.

La rândul său, şeful Direcţiei generale Sănătate a Primăriei municipiului Chişinău, Mihai Moldovanu, a ţinut să menţioneze că sală nou reparată trebuie să funcţioneze zilnic, pentru toţi colaboratorii sistemului municipal de sănătate, astfel ca fiecare să aibă posibilitate de a face sport. „Sportul este  sănătate şi ne consolidează", a mai spus Mihai Moldovanu.

Directorul Spitalului „Sfânta Treime", Galina Zavatin, a ţinut să precizeze că sala de sport a insituţiei n-a fost renovată de peste 30 ani,  iar acum, graţie susţinerii din partea municipalităţii, va fi utilizată la justa valoare, pentru întremarea sănătăţii lucrătorilor medicali din instituţia-gazdă, cât şi din întreg municipiul Chişinău.

Spitalul „Sfânta Treime" este unicul spital din republică care are o sală de sport. Costul lucrărilor de reparaţie este de peste 2 milioane lei, bani alocaţi din surse municipale.