Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A fost finalizată modificarea reţelei rutelor de microbuz

   8307

Primăria municipiului Chişinău informează despre finalizarea modificării reţelei rutelor de microbuz din municipiul Chişinău. Astfel, ultimele rute modificate sunt nr. 103, 108, 112, 115, 154, 165, 166, 175, 184, 186.

Anterior au fost operate modificări la alte 45 rute de microbuz, iar 9 rute au fost anulate în legătură cu excluderea dublării iraţionale a rutelor de maxi-taxi cu cele de troleibuz şi autobuz.

Noile rute modificate intră în vigoare pe etape, la 25 august, 6 septembrie şi 16 septembrie a.c. De asemenea, vor fi redeschise două rute de autobus: Nr. 19 care va face legătura dintre sectoarele Râşcani şi Botanica şi ruta Nr. 26 care va circula din sectorul Râşcani spre Buiucani.

În acelaşi context, municipalitatea va suplimenta până la 15 septembrie liniile de transport public din Chişinău cu 100 unităţi de mare capacitate, a câte 50 de troleibuze şi autobuze.

Totodată, afişarea orarelor de circulaţie pentru microbuzele de linie devine obligatorie. Informaţia respectivă va fi amplasată la staţiile terminus, cât şi în interiorul unităţilor de transport. Orarele de circulaţie propuse de municipalitate conţin ora de pornire la linie, traseul staţie cu staţie, minutul de sosire în fiecare staţie, precum şi intervalul de timp necesar a fi parcurs de la staţia terminus până la staţia care aşteaptă pasagerul. Acelaşi orar va fi impus petru toate tipurile de transport public municipal.

De asemenea, cetăţenii care au propuneri privind modul de optimizare a rutelor de microbuz se pot adresa la Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie: tel 0-22-20-46-61, 0-22-20-46-62, 0-22-20-46-80 sau pe e-mail: dirtrans@mail.md, drp@pmc.md. Vor fi examinate toate solicitările care vor parveni din partea comunităţii cu excepţia accesului microbuzelor în perimetrul zonei centrale cât şi pe principalele artere ale capitalei, care contravin Strategiei de dezvoltare a transportului public în municipiul Chişinău pentru anii 2014 - 2025.

Pentru optimizarea transportului public municipal, ulterior urmează a fi deschise câteva linii de microbuz care vor face legătura dintre oraş şi suburbii, inclusiv o linie inelară care va asigura conexiunea între nodurile de transport din capitală.

Costurile serviciilor de transport vor fi evaluate în timpul, cât şi după implementarea modificărilor propuse, iar tarifele nu vor fi majorate. Numărul unităţilor de transport pe care îl vor putea folosi călătorii pentru a se deplasa în diferite puncte, va fi cunoscut după ce va fi pusă în aplicare reţeaua de transport reorganizată.

Reţeaua rutelor de microbuz modficate 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău