Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia privind traficul rutier şi deszăpezirea străzilor

   4741

Primăria Chişinău informează că la nivelul municipiului se circulă în condiţii de iarnă, iar cantitatea de zăpadă căzută în seara zilei de 11 decembrie 2013 n-a influenţat traficului rutier din municipiu. 

Totodată, precizăm că drumarii au intervenit aseară pe străzi, începând cu ora 18.00. La curăţatul zăpezii şi împrăştierea materialului antiderapant au fost implicate 22 autospeciale ale Regiei „Exdrupo". Totodată, pe parcursul nopţii, orele 00.00-6.00, s-a intervenit cu 35 autospeciale. În perioada menţionată au fost împrăştiaţi 644m³ de material antiderapant.

Serviciul municipal de întreţinere a drumurilor dă asigurări că la acestă oră, toate străzile din Chişinău, inclusiv căile de acces către suburbii sunt practicabile. De asemenea sunt în stare bună străzile în pantă: Podul Înalt, Timiş şi Ganea (sectorul Centru), str. Paris, în perimetrul străzilor Coşbuc şi Tudor Vladimirescu, din oraşul Durleşti (sectorul Buiucani), str. Poştei (sectorul Râşcani), str. Căuşeni (sectorul Botanica) şi str. Vadul lui Vodă şi stradela Uzinelor (sectorul Ciocana).

Echipele de intervenţie ale Regiei „Exdrupo" sunt gata pentru a interveni parcursul zilei, în caz de necesitate. De asemenea, serviciul de întreţinere a dumurilor conlucrează cu Poliţia Rutieră, spre a interveni prompt în cazuri problematice.

În zonele rezidenţiale s-a intervenit după ora 4.00 dimineaţa, la curăţarea zăpezii de pe trotuarele care duc spre străzile centrale, cu 14 tractoare şi 13 utilaje HACO.

Transportul public din municipiu circulă conform graficului de iarnă.

Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele. Totodată, agenţii economici şi gestionarii fondului locativ sunt chemaţi să-şi cureţe zăpada din preajma sediilor în care activează/imobilelor pe care le gestionează.  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău